💙💛 Друзі! Ми працюємо 💙💛
RU

Що варто одягнути на Хелловін

Костюми відьом, привидів та скелетів – це вже дещо заїжджена тема, яка хоч і не втрачає актуальності, задовольнить у якості Хеловінського костюму вже не кожного сучасного тусовщика :) Якщо ви прагнете влаштувати безшабашну вечірку з нагоди Дня Усіх Святих, пропонуємо вам кілька порад на тему, що одягнути на Хелловін.




Ми надаємо докладний гайд для тих, хто має фінанси на покупку оригінального луку, і для тих, хто хоче виглядати жахливо-ефектно з мінімальними капіталовкладеннями.

Як нарядитися на Хелловін

У ніч з 31 жовтня на 1 листопада святкується Хелловін, що одягнути на це свято залежить від кількох факторів:

  • Місце святкування. Якщо свято у приміщенні, то одягати потрібно костюм, у якому не буде спекотно. На вуличні гуляння потрібно одягатися тепліше, особливо якщо вже почалися осінні холоди та дощі.
  • Ваш власний стиль. Яке вбрання одягнути на Хелловін залежить від ефекту, який ви хочете справити на оточуючих. Можливо, ви хочете виглядати не страшним, а милим, смішним чи навіть сексуальним. До кожного стилю підбирається власний образ.
  • Бюджет. Якщо у вас достатньо фінансів, то можна дозволити собі будь-який навіть найскладніший костюм із безліччю додаткових аксесуарів та професійним гримом. У сучасних магазинах святкової атрибутики є костюми для людей з будь-якими фінансовими можливостями. Якщо бюджет дуже обмежений, наряд на Хелловін можна зробити самостійно з підручних матеріалів.
  • Час. Чим ближче до кінця жовтня, тим менше часу залишається на роздуми та на вибір вбрання. Напередодні свята в магазинах залишається невеликий вибір костюмів на Хелловін і вам доведеться або купувати залишки, а не бажаний образ, або виготовляти елементи вбрання самостійно.
  • Компанія. Якщо ви йдете на вечірку Хеллоуїна в парі або родиною, продумайте образи спільно. Можливо, ви заплануєте похід у парних костюмах або фемелі-лук.

Ідеї простих костюмів та одягу на Хелловін

Традиційні кольори Хеллоуїна – чорний та помаранчевий. А найвідоміші символи цього свята – гарбузи та кажани.




Якщо перед вами постало питання, що одягнути на Хелловін якщо немає костюма, просто пошукайте у своєму гардеробі одяг чорного та помаранчевого кольору. Можна також поєднувати елементи одягу наступних кольорів:

  • чорні та фіолетові;
  • чорні та зелені;
  • зелені та фіолетові;
  • чорний і червоний.

Бувають вечірки, де потрібен обов'язковий хеллоуїнський дрес-код, тож просто прийти на такий захід у помаранчевій водолазці та чорних штанах буде дещо недоречно. Пропонуємо кілька варіантів, що можна одягнути на Хелловін якщо немає костюма, а дрес-код є:

  • Чорні шкіряні чи латексні речі. Завдяки ним можна перетворитися на Трініті з фільму «Матриця» або на жінку-кішку з фільмів про Бетмена. Щоб завершити перший образ, достатньо укласти волосся назад гелем і надіти сонцезахисні окуляри з тонкою металевою оправою або без неї. Образ жінки-кішки буде завершеним, якщо надіти на голову тонкий обруч з прикріпленими до нього котячими вушками з чорного картону. Якщо є можливість та час, купіть на додаток до костюму карнавальну маску жінки-кішки (пластикову чи латексну).
  • Пряма чорна сукня. Додайте до неї чорну накидку на голову, дерев'яний хрест на шию та страхітливий грим, і ви отримаєте образ моторошної черниці.
  • Чорне плаття з рюшами та мереживом. Це - головний елемент готичного стилю. Доповнивши плаття корсетом, масивними черевиками та лаковими рукавичками, можна отримати образ Венздей або її мати Мортісії Аддамс. За допомогою аквагриму та накладних щелеп можна перетворитися на вампіршу, або в зомбі.



За наявності фантазії, будь-який елемент гардеробу можна пристосувати під хеловінське вбрання. Головне – вибирати одяг, в якому зручно, а далі образ можна завершити за допомогою аксесуарів та гриму.

Жахливі костюми

Є персонажі, при погляді на яких мороз пробігає по спині. Якщо ви хочете викликати у оточуючих подібне відчуття, обов'язково виберіть один з наступних нарядів:

  • Клоун Пеннівайз. Клоуни у багатьох викликають неприємні відчуття, особливо їхній злісний макіяж та неприємний сміх. Пеннівайз з фільму «Воно», знятий за книгою легендарного Стівена Кінга, найвідоміший та найстрашніший клоунський образ, який можна собі уявити. Щоб у нього перевтілитися, вам потрібен білий костюм з червоними помпонами, пелерина на шию, червона перука, клоунський грим та надута гелієм червона кулька.
  • Лялька Біллі. «Пила» – це культовий жахастик, а головний лиходій цього фільму лялька Біллі – це один із найзловісніших персонажів на Halloween. Щоб його створити, вам потрібна маска Біллі або відповідний грим, класичний костюм, чорна перука та обов'язково червоний метелик.
  • Бабадук. Це злий персонаж з австралійського фільму жахів. Повторити його образ допоможе чорне мішкувате пальто, пошарпаний капелюх-циліндр, чорна кудлата перука та моторошний грим.
  • Ганнібал Лектор. Це найстрашніший кіношний маніяк-людожер. Для повторення його образу потрібно знайти або зробити особливу маску на зразок намордника та забруднити обличчя червоним барвником. Одягом може бути тюремний костюм або сорочка для душевнохворих.
  • Чумний лікар. Хоч у середньовічній Європі в таких шатах ходили лікарі чуми, зараз вони багатьох здатні не вилікувати, а налякати до смерті. Для образу потрібен чорний плащ, спеціальна довгоноса маска та крислатий капелюх.



Будь-який образ може стати страшним, якщо використовувати ефектний грим та правильні аксесуари.

Смішні костюми

Костюми на Хелловін можуть бути дуже смішними, ось кілька прикладів:

  • Error. На білій футболці надрукуйте або намалюйте напис «Error 404. Costume not found»;
  • Ділова ковбаса. Одягніть строгий костюм і по всьому піджаку навішайте кружечки докторської ковбаси або салямі;
  • 50 відтінків сірого. Одягаєте звичайний одяг, наприклад, чорну футболку та джинси, а на груди та живіт роздруковуєте палітру сірих відтінків. Витратьте час та порахуйте, щоб їх було справді 50;
  • Робот. Саморобні костюми роботів з ящиків завжди виглядають смішно.



Завжди смішно виглядають фемелі луки, коли ціла сім'я вбирається муміями в бинтах, або сімейкою бджіл біля мами-вулика, компанією скелетів, що втекли з цвинтаря, або цілим урожаєм гарбузів.

Незвичайні костюми

Який костюм можна одягнути на Хелловін, щоб виглядати незвичайно? Пропонуємо таку добірку:

  • для вагітних. Свій випираючий животик можна зробити частиною костюма, наприклад, якщо одягнутися половиною авокадо або персика, а живіт прикрасити як кісточку фрукта. Також майбутня мама може вбратися грабіжником банків, а на животі намалювати велику чорну бомбу;
  • Бітлджус. Що може бути незвичайніше, ніж костюм привида-біо екзорциста з фільму Тіма Бертона? Для образу потрібне вбрання в чорно-білу широку смужку, зелена перука та блідий грим з фіолетовими кругами під очима;
  • костюм з кріпіпасти. Можна взяти образи найвідоміших героїв цього жанру – Слендермена без обличчя, Джеффа Вбивці чи примари Саллі Вільямс.

У кожного свій ступінь визначення незвичайності. Для когось і костюм стоматолога на Хелловін виглядає достатньо незвично.

Для дівчат

Перелік нарядів для дівчат на Хелловін просто безмежний. Вибір залежить від їхнього стилю та настрою. Пропонуємо кілька популярних образів:

  • Малефісента. Можна вбратися і звичайною відьмою, одягнувши гостроверхий капелюх та довгу чорну хламіду, але набагато ефектніше перетворитися на злу та могутню фею, яку у фільмі грала незрівнянна Анджеліна Джолі.
  • Лара Крофт. Ще один образ, яким ми завдячуємо голлівудській кінодіві Джолі. Він підходить спортивним та сміливим дівчатам. Одягти білу майку, шорти або брюки скінни та портупею з іграшковою зброєю на ногу або на плече. Зачіска – класична довга коса Лари Крофт.
  • Вампірша. Це нев'януча класика, а ось варіантів її виконання може бути безліч. Це може бути вампірша у готичному стилі або в образі нареченої Дракули з фільму Ван Хелсінг. Для швидкого перетворення досить чорної обтягуючої сукні, вставних вампірських щелеп та блідого макіяжу.
  • Санта-Муерте. Розкішний яскравий образ Святої Смерті. Вбратися можна в яскраву пишну спідницю та вишиту білу блузу, а на голову одягнути вінок з великих різнокольорових квітів. Образи можна позичити у мексиканської художниці Фріди Кало. Важливим елементом образу є малюнок на обличчі, який традиційно у мексиканців, які вшановують Смерть, називається «цукровий череп» або калавера.
  • Русалка. Хелловінська русалка – це вам не мила Аріель з мультфільму, а морська істота, здатна своїми чарами заколисувати моряків та затягнути їх на морське дно. Для такого образу потрібна спідниця в паєтки, купальник і жахливий грим, що зображує риб'ячу луску на обличчі і зябра на шиї.
  • Мавка. Наша українська погань нічим не гірша за іноземних банші та русалок. Щоб перетворитися на дух лісу, можна одягнути легку вільну сукню в зелених тонах, намалювати на обличчі стародавні язичницькі руни та пофарбувати кілька пасм волосся у зелений колір.



А ще дівчата можуть традиційно вбратися муміями, відьмами, скелетами та привидами.

Для хлопців

Якщо дівчата найчастіше вибирають милі, трохи сексуальні і зовсім трохи страшні вбрання на Хелловін, то хлопцям більше подобаються брутальні та божевільні образи з кривавим декором і дико жахливими аксесуарами. Ось кілька прикладів:

  • Шалений капелюшник. Це герой книги про Алісу в країні чудес. Щоб повторити його образ, потрібна куртка, сукня крислатий капелюх-циліндр і кеди. Волосся обов'язково фарбується в рудий колір або ж одягається червона перука.
  • Дедпул. Зухвалий супергерой, який «не лізе в кишеню за міцним слівцем», особливо подобається хлопцям у віці від 16 до 40 років. Вибираючи цей костюм, пам'ятайте, що вам доведеться весь час носити маску. З одного боку, це дуже таємниче, з іншого боку, у задушливому приміщенні чи в спекотну погоду це може бути не зовсім зручно.
  • Джек Горобець. Щоб перетворитися на ексцентричного пірата вам знадобиться трикутка з прив'язаними до неї нитками та намистинами, червона бандана, біла вільна сорочка, жилет та штани, які заправлятимуться в ботфорти з широкими халявами.
  • Вампір. Лайт версія – одягнути класичний чорний костюм та чорний плащ з коміром стійкою на червоній підкладці, доповнити іклами, червоними лінзами та блідим гримом. Версія профі – одягнеться у графа Дракулу з фільму «Дракула Брема Стокера», якого виконав неперевершений Гаррі Олдмен. Для любителів ретрофільмів чудовим варіантом стане костюм Носферату з німецького фільму жахів 1922 року.
  • Зомбі. У перевтіленні у ходячого мерця важливу роль грає грим: синці під очима, виразки та рвані рани по всьому тілу і чим більше цієї «краси», тим краще. Одяг для зомбі може бути звичайнісіньким – брудна, рвана майка і джинси.



Хлопці також можуть вбиратися скелетами, чортами, демонами, монстрами та вовкулаками.

Парні костюми

Найскладніше визначитися, які костюми можна одягнути на Хелловін, коли ви йдете на вечірку з парою. Ось кілька варіантів:

  • Джокер та Харлі Квін. Ця шалена парочка підкорила серця багатьох. Варіантів парного вбрання може бути кілька. Це може бути косплей на старі комікси, на парочку у виконанні Джареда Літо та Марго Роббі чи Хоакіна Фенікса та Леді Гагі. Важливо не забути намалювати їхній фірмовий клоунський макіяж.
  • Монах і черниця. Дуже прості образи, для реалізації яких необхідно надіти чорні ряси та доповнити їх чітками та дерев'яними хрестами на шиї.
  • Бонні та Клайд. Ця пара тримала у страху всю Америку за часів Великої депресії. Вони займалися грабунком та розбоєм. Щоб повторити їхній образ, дівчині потрібно надіти вечірню сукню в стилі 30-х років, а хлопцеві костюм чи смокінг та лакові туфлі. Обов'язковими атрибутами буде бутафорська зброя, причому ця парочка брала на справу не лише пістолети, а й напівавтоматичні обрізи, автомати та навіть кулемет.
  • Гаррі Поттер та Герміона. Такий парний образ сподобається всім потероманам. Хоч у книзі ця парочка завжди залишалася лише друзями, на Хеллоуїнській вечірці може статися що завгодно. Окрім чорних мантій учням магічної школи потрібно придбати чарівні палички, хлопець має надіти окуляри і намалювати на лобі блискавку, а дівчині потрібна руда перука.
  • Красуня і чудовисько. Дівчина вбирається в гарну бальну сукню жовтого кольору, як у Бель із однойменного мультфільму, а хлопець може одягнути хутряний костюм або маску звіра. Також перетворитися на чудовисько допоможе аквагрим.



Тільки фантазія та бюджет може обмежувати варіанти вибору костюмів на Хелловін. Сподіваємось, що наші поради допоможуть вам створити найцікавіший образ для святкової вечірки.

Повернення до переліку