💙💛 Друзі! Ми працюємо 💙💛
RU

Як організувати гавайську вечірку у домашніх умовах

Живете у галасливому мегаполісі, але мрієте хоча б на день потрапити до тропічного раю на землі? Влаштуйте гарячу вечірку в гавайському стилі. Якщо найближчим часом у вас не з'явиться можливість поринути в бірюзову морську воду і насолодитися свіжим морським бризом, ви точно можете створити атмосферу безтурботності та веселощів, які завжди панують на Гавайських островах.


Як організувати гавайську вечірку в домашніх умовах

У цій статті ви дізнаєтесь, як організувати гавайську вечірку, який декор для неї краще підійде, яку музику можна підібрати та чим пригостити гостей.

Як організувати вечірку в гавайському стилі?

Ідеї ​​для гавайської вечірки можуть бути найрізноманітнішими. У такому стилі можна відзначати День Народження, провести новорічний корпоратив чи заходи для тімбілдінгу, це може бути просто веселе свято чи, навіть, весілля у гавайському стилі.


Поради з організації гавайської вечірки вдома

Який би захід ви не планували, щоб він пройшов весело, колоритно, а головне - відповідав обраній тематиці, покроково опишемо, як організувати гавайську вечірку:

  • Зробити запрошення та розіслати їх гостям.
  • Продумати дрес-код, підготувати додаткові вбрання для тих, хто не встиг підібрати костюм у гавайському стилі.
  • Оформити приміщення для проведення вечірки, зробити прикраси.
  • Розробити меню та підібрати коктейлі.
  • Підібрати музичний супровід для свята.
  • Вигадати запальні конкурси, ігри та інші розваги.

Тепер на кожному з цих пунктів зупинимося докладніше.

Запрошення

Щоб з Європи потрапити на Гаваї, потрібно перетнути океан, тому ви можете зробити для своїх гостей запрошення у вигляді квитка на літак, який доставить прямо на райські острови. Запрошення також можна зробити у фотошопі, розмістивши на ньому основні символи острівного життя:

  • пальми;
  • вулкани;
  • тотеми;
  • екзотичні квіти;
  • маски тубільців;
  • зображення островитянок у традиційних трав'яних спідницях та відпочиваючих у квіткових сорочках;
  • коктейлі у кокосових горіхах;
  • укулеле та барабани;
  • дошки для серфінгу та ін.

Як основа для запрошення можна використовувати як звичайний друкарський флаєр, так і нестандартні предмети на кшталт в'єтнамок з пінопласту або пальмових листків.

Дрес-код

У запрошенні обов'язково уточніть, що гості повинні в одязі дотримуватися стилю гавайської вечірки. Вони можуть як нарядитися в костюми місцевих гавайців, так і прийняти вигляд безтурботних туристів. Організатор свята має подбати про те, щоб кожен гість на вході до будинку отримав на шию традиційне квіткове гавайське намисто - лею. Крім намиста кожного вхідного потрібно вітати знаменитими фразами «Aloha Hawaii» та «Welcome to Paradise».



Дрес-код та костюми для гавайської вечірки

Перетворитися на остров'янина допоможе традиційна спідниця, яку надягають для танцю Хула. Її можуть одягати як чоловіки, і жінки. Спідницю можна зробити самостійно або купити у магазині святкової атрибутики. Власними силами вона виготовляється з натуральної рафії або паперу, також можна використовувати листя папороті, банана або пальми. Вона має бути нижче коліна. По верхньому краю її можна прикрашати квітами. Чоловіки, крім спідниці, можуть нічого не одягати, а жінки зверху можуть носити кроп-топ яскравих кольорів чи купальник. Оригінально виглядатиме ліф із кокосових половинок, який можна змайструвати самостійно за майстер-класами з Інтернету.

Якщо ж хочете побути в ролі відпочиваючого, то чоловікам можна одягнути строкаті сорочки та теніски з квітковим принтом, а завершити образ однотонними шортами, бермудами чи лляними брюками. Жінки можуть одягнути легкі літні сарафани та солом'яні капелюхи із широкими полями. У волоссі або за вухом можна закріпити велику квітку гібіскуса або орхідею. Оскільки вечірка проходить у домашніх умовах, то найкраще бути на ній взагалі без взуття, але за стилем чудово підійдуть в'єтнамки, сандалі та відкриті босоніжки.

Декор для гавайської вечірки

Створити в будинку гавайську атмосферу допоможуть такі атрибути декору:

  • Тіка бар. Без нього не обходиться жодна пляжна Luau Party. Це може бути невеликий фуршетний стіл, декорований у стилі тубільної солом'яної халупи, де всі гості зможуть пригоститися прохолодними напоями та легкими закусками. Біля бару можна постелити очеретяний мат і поставити кілька барних стільців.
  • Фотозона з Гавайським пейзажем. Для фону можна замовити у фотостудії яскравий банер з океанічним пейзажем, з пальмами, білим піском та вулканом, що видніється вдалині. На підлозі можна розсипати кілька мішків піску, поставити надувну пальму, шезлонг, парасольку і дошку для серфінгу. Така фотозона дозволить зробити пам'ятні знімки, щоби можна було ділитися спогадами про гавайську вечірку з друзями та родичами. Подібну готову фотозону з поліетилену можна купити у магазині 4party.
  • Гамак. Обов'язковий атрибут безтурботного острівного життя. Якщо святкування проходить у приватному будинку, у саду можна розвісити кілька гамаків та прикрасити їх живими квітами чи гірляндами.
  • Бамбукові смолоскипи. Їх можна встановити біля входу до будинку чи квартири. У закритому приміщенні це лише атрибути декору, а на вулиці, за умови дотримання техніки безпеки, можна використовувати їх і для освітлення вечірньої алеї або саду.
  • Дошка для серфінгу. На Гаваях серфінг є одним із шкільних предметів, тому без дошки у декорі гавайська вечірка не може обійтися. Вона може бути зроблена зі щільного картону, ДСП або з пінопласту.

Додати гавайського колориту допоможуть будь-які атрибути, пов'язані з відпочинком на березі моря – черепашки, пляжні рушники, тропічні квіти, сонцезахисні окуляри. Всі ці предмети можуть бути розкладені вдома або їх можна збирати різні тематичні композиції.

Музичний супровід

Багато хто знає, що традиційна 4-х струнна мініатюрна гітара, на якій грають гавайці, називається укулеле. Ще у гавайців є 2 види барабанів – Іпу та Паху. Їхнє звучання супроводжує всі ритуальні танці островитян. Знайти в нашій країні музикантів, які грали б на заході на таких інструментах, досить складно, тому оптимальним вибором музики на гавайську вечірку стане завантажений з Інтернету плейлист. До нього можна включити композиції виконавців реггі та заводні африканські мотиви.

Частування для вечірки Алоха

Меню гавайської вечірки повинно обов'язково включати велику кількість тропічних фруктів і яскравих коктейлів. Також, це може бути як мінімалістичний фуршет із холодними закусками, так і повноцінний обід із кількома гарячими стравами.



Частування для вечірки Алоха

Якщо ви хочете здивувати гостей традиційною гавайською кухнею, то можете запекти молочне порося. У нас це можна зробити в духовці, а на Гаваях кабанчика готують у підземній пічі іму. Взагалі, можна приготувати будь-які страви зі свинини та доповнити їх екзотичними соусами. Також можна подавати будь-які морепродукти, але попередньо уточнити, чи немає у когось з гостей алергії.

День народження у гавайському стилі

Жоден День Народження не обходиться без веселих забав. На Гаваях найвідомішою розвагою є гра-танець Лімбо. Кожен учасник під музику повинен пройти під ціпком, не зачепивши її і не втративши рівноваги. З кожним разом планка опускається нижче, а проходити під нею стає з кожним разом все важче.

Конкурси для гавайської вечірки можуть бути не лише музичними, а й пізнавальними. Наприклад, можна влаштувати невелику вікторину на 10-15 питань зі смішними чи цікавими фактами про гавайців. Також можна влаштувати веселу естафету з кокосами. Замість кокосів можна взяти невеликі м'ячі. Учасники естафети діляться на 2 команди та на швидкість виконують наступні завдання:

  • переносити м'яч, затиснутий між ногами;
  • стрибати на одній нозі з м'ячами у витягнутих руках;
  • рухатися рачки з м'ячем, затиснутим між шиєю і підборіддям і т.д.

Можна влаштувати танцювальний бій під гавайські мотиви або веселий квест на пляжну тематику. Виконуючи завдання квесту, учасники можуть допомогти імениннику знайти його подарунок. Також не забудьте приготувати невеликі сувеніри всім, хто бере участь у конкурсах. Це можуть бути магнітики на холодильник з видами Гаваїв, тропічні фрукти, черепашки, браслети та інші тематичні сувеніри. Якщо бюджет свята дозволяє, замість святкового салюту на завершення вечора можна замовити вогняне шоу. Його можна зробити як подарунок гостям після винесення святкового торта.

Повернення до переліку