💙💛 Друзі! Ми працюємо 💙💛
RU

Як правильно надути латексну кулю повітрям та гелієм

Повітряні кулі – універсальний декор для будь-якого свята. Ними можна прикрашати приміщення, в якому проходитиме День народження, весілля, дівич-вечір, хлопчача вечірка, корпоратив або будь-яка інша урочиста подія. За допомогою них можна створювати оригінальні фотозони або оформлювати букети та дарувати винуватцю свята замість квітів. Щоб декор із кульок радував око якомога довше, не здуваючись та зменшуючись у розмірах, потрібно знати, як правильно надувати кульки. Якщо хочете, щоб куля ширяла під стелею, її необхідно надувати гелієм. Якщо вона не повинна бути літаючою, то можна не переплачувати за газ, а надути повітрям.

Як надувати кульки повітрям та які додаткові інструменти можна використовувати

Нерідкими бувають ситуації, коли куля під час надування, відразу після закріплення в арці або іншій конструкції з куль лопалася без видимої причини. Це відбувається в тому випадку, коли виріб надувався неправильно. Щоб таке траплялося якомога рідше, потрібно знати, як надути латексну кулю за правилами.


Як правильно надути латексну кулю повітрям та гелієм

Ось деякі з них:

  • кулі мають свій певний об'єм, і надувати їх надміру не допустимо. Через занадто велику кількість повітря всередині стінки кулі зазнають надмірного тиску і можуть дуже швидко луснути. Якщо ви дивитеся на хвостик кулі і бачите, що біля нього почав рости грушеподібний виріст, значить, допустимий об'єм перевищений, і виріб потрібно трохи здути;
  • надувати кулі потрібно в кімнатах з чистим повітрям і без протягів. Якщо в кулю потрапить пил або бруд, вона також швидко прийде в непридатність;
  • кулі з будь-яких матеріалів не можна тримати під впливом прямих сонячних променів та піддавати різким температурним перепадам. Від цього вони швидко лопаються;
  • звертайте увагу на поверхню вже надутої кульки. Нерідко буває, що після надування на поверхні кулі можна побачити світлі плями - місця де латекс має меншу товщину. Це брак і таку кульку краще одразу передути.

Детально розповідати, як надувати кульку повітрям за допомогою рота, ми не будемо. Це найпростіший метод, але його доцільно використовувати тільки, коли потрібно надути невелику кількість куль. Для масштабного заходу та для створення композицій із куль їх необхідно надувати десятками, а то й сотнями. Для цього використовуються компресори або ручні насоси.

Що потрібно знати про гелій для куль

Якщо ви хочете, щоб кульки літали, їх треба надувати газом, який легший за кисень і зможе підняти латексний виріб вгору. Таким газом є гелій. Він легший за кисень в 7 разів, негорючий, не токсичний і практично не шкідливий для людини.

За допомогою якого обладнання надувають кулі

Гелій продається в балонах із чавуну об'ємом від 5 до 40 літрів. До них у комплекті йдуть спеціальні насадки, якими можна надути латексну кулю гелієм або фольгований виріб. Іноді можна знайти в продажу гелій в одноразових пластикових балонах, але ми не рекомендуємо їх купувати: по-перше, газу в таких балонах зазвичай вистачає максимум на 20-30 кульок, по-друге, ціна такого надування буде значно більшою (іноді, у 2-3 рази), ніж при виборі інших варіантів.

Як наповнити кульки гелієм

Незважаючи на те, що гелій – безпечний газ, необхідно дотримуватись правил роботи з балонами під тиском. Балон повинен бути надійно зафіксований вертикально, щоб під час роботи він не впав. Користувач повинен стояти зі зворотного боку балона, щоб його кран та вентиль були спрямовані від нього. Перед тим, як надувати гелієм кулі, їх потрібно злегка розтягнути, потім надіти на кран та добре тримати. Плавно відкрити вентиль та наповнити кулю необхідним об'ємом газу. Вентиль перекрити і лише після цього зняти кулю та зав'язати її. Професійні декоратори використовують спеціальні насадки для надування латексних і фольгованих куль, але потрібно розуміти, що їхня ціна може варіюватися від 150 до 350 доларів.




Ми дізналися, як надувати латексні кулі гелієм за допомогою балона, а тепер обговоримо, чи доцільно купувати балон із цим газом для особистого використання. Якщо ви хочете організувати невелике свято, то не потрібно витрачати гроші на покупку власного 40-ка літрового балона з газом та додаткових професійних насадок для латексу та фольги.

Усі необхідні для цього атрибути можна орендувати. Але навіть якщо ви знайшли газовий балон і необхідні для цього насадки, вам доведеться витратити досить багато часу на проходження різноманітних майстер-класів з надування куль та виготовлення різних композицій. Набагато простіше звернутися до спеціалізованого магазину, співробітники якого вже навчені поводитися з газовим балоном і мають усі необхідні атрибути.

Повернення до переліку