Як надути та здути фольговану кульку

29.04.2024

Фольговані кулі виглядають дуже яскраво та незвично. На відміну від класичних латексних куль, вони можуть мати будь-яку форму. Це може бути зірка, місяць, будь-який мультиплікаційний чи казковий герой. Свою назву фольговані кулі отримали через матеріал, з якого вони виготовлені. Це лавсанова плівка з металізованим покриттям, яке на вигляд дуже схоже на фольгу.

Фольговані кульки відрізняються від латексних куль не лише зовнішнім виглядом, а й способом надування. Найпростіше купити вже надуту кулю у спеціалізованому магазині 4party, але, якщо ви придбали ще не надутий виріб, то потрібно знати, як надувати фольговані кулі в домашніх умовах. Пропонуємо вам ознайомитись з деякими рекомендаціями з цього питання.

Як надути цифру з фольги повітрям

Для початку розглянемо, як надути фольговану кулю повітрям вдома. Особливість цього процесу полягає в тому, що у більшості таких виробів в отвір, через який здійснюється надування/здування, встановлений спеціальний клапан, що перешкоджає довільному виходу повітря з виробу. З одного боку, такий клапан дозволяє кульці довше тримати форму, а з іншого боку, він суттєво ускладнює процес надування.


Як надути та здути фольговану кульку - фото 1 | 4Party

Якщо ви купили кульку в здутому вигляді, то потрібно знати, як самим надути фольговану кулю. Для цього можна використовувати декілька пристроїв:

  • насос;
  • компресор;
  • коктейльная трубочка (соломинка).

Насос та компресор є не у кожного, а коктейльна трубочка або трубочка з тримачем, на який кріпиться куля, практично завжди є під рукою. Тому ми й розглянемо лише, як надувати фольговані кулі трубочкою, а не іншими пристроями.

За допомогою соломинки надувати кульку дуже легко: досить акуратно просунути її в отвір кульки, просунути через клапан і спокійно надути виріб. Після цього також акуратно витягти трубочку з кульки.

Як запаяти фольговану кулю праскою і чи варто це робити

У спеціалізованих магазинах для запаювання фольгованих куль використовується спеціальний пристрій. У домашніх умовах для цієї мети можна використовувати праску. Оскільки точно встановити температуру нагріву на прасці неможливо, необхідно прасувати хвостик кульки не безпосередньо, а через тонку серветку. Перед пропрасуванням потрібно переконатися, що поверхня кульки рівна і не зморщена. Запаюється кулька в кількох місцях із невеликим проміжком між швами.

Як правильно зав'язати фольговану кулю, щоб не запаювати і можна було потім її здути

Якщо немає ні зварювача, ні праски або ви хочете в майбутньому кульку здути і зберігати її до наступного свята, її потрібно не запаювати, а зав'язати хвостик щільною стрічкою (зазвичай, шириною близько 5 мм). Стрічку слід покласти поперек хвостика кульки, на декілька сантиметрів нижче клапана. Після цього поступово закручуєте хвостик кульки, доки не дійдете до нижнього краю кульки. Тоді зігніть згорнутий хвостик навпіл і затягніть стрічку, зав’язавши її на вузол.


Як надути та здути фольговану кульку - фото 2 | 4Party

Як правильно надувати фольговані кульки газом

Щоб надути фольговану кульку газом, найкраще звернутися до спеціалізованих магазинів, наприклад, в марежу магазинів для свята 4party.ua У магазин можна звернутися також якщо кулька трохи здулася та стала гірше літати - її додують, і вона літатиме знову.

Як правильно здути фольговану кульку за допомогою соломинки

Як назад здути фольговану кулю без клапана, докладно описувати не будемо, адже тут все просто: розв'язали кульку і дочекалися, поки з неї вийде все повітря або газ.

А от як назад здути фольговану кулю, що має клапан, розповімо більш детально:

  • Звільняєте кульку від стрічок, скотчу, мотузок, розв'язуєте вузли, якщо вони є.
  • Перевіряєте цілісність стін кулі.
  • Коктейльну трубочку акуратно, щоб не пошкодити стінки кулі та клапан, просовуєте через вхідний отвір та через сам клапан.
  • Чекаєте, поки повітря чи газ повністю вийде з кульки. Можете додатково натискати на стінки кулі.

Як надути та здути фольговану кульку - фото 3 | 4Party

Коли кулька стане повністю плоскою, вийміть з неї соломинку.

Як зберігати здуту кульку

Щоб здуту кулю можна було знову надути, її потрібно зберігати в сухому прохолодному місці в горизонтальному положенні. Під час зберігання вона має бути рівною, без перегинів. Якщо зберігаєте кілька кульок, вони не повинні торкатися одна до одної. Між ними можна покласти аркуш паперу. Такий підхід дозволить зберегти кульку в ідеальному стані і після повторного надування знову насолоджуватися її виглядом.