Хорор-вечірка вдома: кілька порад

17.09.2024

Вечірка у стилі жахів – це ідеальна тематика для тих, хто хоче полоскотати собі нерви, цікавиться паранормальними явищами та просто любить відчуття мурашок, що біжать по тілу. Хоррор паті зазвичай організовують на Хелловін, але це зовсім не означає, що цю ідею не можна використовувати і для святкування інших подій.


Хорор-вечірка вдома: кілька порад - фото 1 | 4Party

Однозначно оригінальним стане святкування дня народження в стилі фільмів жахів, а весілля в такому стилі взагалі запам'ятається на віки. Щоб вечірка вийшла справді жахливою, потрібно продумати всі її етапи до дрібниць.

Запрошення на страшну вечірку

Просто обдзвонювати гостей та запрошувати їх на свято по телефону банально. Набагато ефектніше розіслати їм стилізовані запрошення. Для хорор-вечірки чудово підійдуть ідеї для Хелловіна, запрошення можуть бути оформлені в одному з таких варіантів:

  • запрошення-труна. Виглядає така листівка дуже лячно, але це і є головна мета. Щоб прочитати її вміст, потрібно відкрити «кришку труни». Запрошення повинно бути зроблене на щільному папері, додатково його можна прикрасити бордовою атласною або чорною стрічкою;.
  • скриньку з секретом. До дна невеликої табакерки можна прикріпити степлером пружинку і до неї причепити запрошення. Запрошення вистрибне на гостя, коли він захоче відкрити скриньку;.
  • старовинна грамота. Для запрошення можна спеціально зістарити аркуш паперу. Для цього його можна занурити в чай чи каву, або попрасувати дуже гарячою праскою, а потім злегка підпалити краї. Текст пишеться чорнилом розгонистим почерком. Підпис обов'язково ставиться кров'ю, проте відбиток пальця, зануреного в червону фарбу також підійде. Запрошення скручується в трубочку та перев'язується червоною стрічкою. Також можна помістити його в конверт та запечатати воском.

Який би варіант запрошення ви не обрали, обов'язково вкажіть у ньому місце, час проведення вечірки, а також уточніть, яким буде дрес-код.

Декор для вечірки-жахастик

Вечірку в стилі хорор ідеально було б організовувати у покинутій каплиці або старому напівзруйнованому будинку. Але, якщо вам складно знайти покинуте і віддалене від цивілізації місце, потрібно думати, як організувати Хелловін вдома.


Хорор-вечірка вдома: кілька порад - фото 2 | 4Party

Проводити паті, щоб було страшніше, найкраще вночі або завісити вікна в приміщенні настільки щільними шторами, щоб через них не зміг пробитися жодний промінь світла. Щоб хорор вечірка на Хелловін вдома вдалася, необхідно ретельно продумати всі елементи декору:

  • Освітлення. Природного освітлення у приміщенні не повинно бути. Світло має бути максимально приглушеним, щоб створити атмосферу таємничості. Ідеальними джерелами світла можуть стати свічки та канделябри зі свічками. Для безпеки свічки можна помістити у скляні банки. Також можна використовувати настільні лампи, вкриті напівпрозорими тканинами, або купити в магазині 4party спеціальні LED свічки. Сміливці можуть взагалі відмовитися від електрики та використовувати ліхтарики..
  • Зачарований ліс. Щоб приміщення виглядало зловісно, ​​окрім темного драпірування на стінах можна розвісити сухі гілки дерев, а на них начепити шматки марлі, штучне павутиння або просто синтетичну пряжу..
  • Знаряддя тортур. У фільмах жахів кожен маніяк має улюблену зброю тортур. Це може бути сокира, тесак, шибениця, гільйотина, пила, ніж та інші колюче-ріжучі атрибути. Їхні макети можна зробити самостійно з пінопласту або пап'є-маше. Готові вироби можна пофарбувати акриловою фарбою у природний для них колір. Обов'язково на знаряддях тортур слід зробити сліди червоної фарби, яка імітуватиме кров. Стилізовану пластикову зброю та штучну кров можна також купити в мережі магазинів “Все для свята”..
  • Рештки жертв. У банку покладіть половинки цвітної капусти та залийте їх водою, підфарбованою червоно-коричневою фарбою. Такий декор чудово імітує людські мізки. Також можна наповнити медичні рукавички ватою та забруднити їх «кров'ю». Пофарбований червоною фарбою канат, покладений у іржавий таз здалеку, просто неможливо відрізнити від людського кишківника. Декорувати приміщення можна штучними черепами та скелетами. На кульках для пінг-понгу можна намалювати рогівку із зіницею та зробити банки, наповнені «людськими очима», або просто розкидати їх по приміщенню.
  • Мумії та привиди. Якщо велику повітряну кулю, надуту гелієм, накрити марлею або простирадлом, вийде симпатичний привид. Щоб зробити мумію, вам також знадобиться покривало, з якого формується тіло людини. Отриманий муляж обертається бинтами, але в його обличчі малюються зловісні очі. Мумію можна покласти на підлогу, притулити до стіни або вона може випадати з шафи, коли гості захочуть повісити свій верхній одяг.

Для свята можна використовувати і класичний декор – гірлянди та повітряні кулі. Важливо обирати кулі чорного кольору, на них можна намалювати флуоресцентними фломастерами різних монстрів або відразу купувати кульки зі зловісним принтом. Гірлянди можуть бути виготовлені самостійно або куплені у спеціалізованому магазині святкової атрибутики. Вони можуть бути у формі жаб, кажанів, відьом на мітлах і т.д.


Хорор-вечірка вдома: кілька порад - фото 3 | 4Party

Дрес-код та костюми на хорор-паті

Якщо ви фанат фільмів жахів, можете скласти цілий список образів, в яких можна прийти на хорор-вечірку. Якщо ви не в “темі” та не знаєте, як організувати вечірку на Хелловін, то ось вам кілька популярних ідей:

  • Самара. Якщо ви не хочете сильно витрачатися на костюм для вечірки, то образ головної героїні ужастика «Дзвінок» просто створений для вас. Все, що необхідно – довга біла сукня і темна перука з довгим волоссям. У цьому випадку навіть не треба думати, як можна прикрасити себе на Хелловін, адже обличчя Самари завжди закрите густим темним волоссям.
  • Лялька Біллі. Для цього образу необхідно мати аквагрим, щоб вибілити обличчя та намалювати червоні кола на щоках. Герой серії фільмів «Пила» завжди носив класичний костюм, червоні туфлі та чорну перуку. Замість гриму можна просто придбати маску.
  • Примарне обличчя. Найвідоміший «привид» – герой фільму «Крік». Для цього образу обов'язково потрібна маска, довгий чорний балахон з капюшоном та величезний тесак.
  • Ходячий мрець. Це образ унісекс. Гості обох статей можуть одягати лахміття, наносити на себе лякаючий макіяж і носити з собою різні атрибути, вимазані кров'ю. У руках може бути ніж чи бутафорські частини тіл.
  • Дракула. Можна перетворитися на огидного героя старої чорно-білої стрічки «Носферату, симфонія жаху» або виглядати вишукано та таємниче як Дракула Брема Стокера. Дівчата можуть приміряти образ наречених князя темряви з фільму «Ван Хелсинг».

Це лише деякі оригінальні образи, але їх в ужастиках є ще безліч. Це може бути Ганнібал Лектор із «Мовчання ягнят», Баффі – винищувачка вампірів, Джейсон із «П'ятниця, 13-те», знаменитий Фредді Крюгер, або Венздей з сімейки Адамс.

Меню для страшної вечірки

Коли ви продумуєте, як організувати свято Хелловін, не забувайте про частування для гостей та страхітливе сервірування столу. Його можна застелити чорною або червоною скатертиною, але оригінально виглядатиме і сіра скатертина або рибацька сітка, забруднена плямами крові. На столі можна розставити свічки у старовинних канделябрах або порожніх темних пляшках з-під алкоголю.


Хорор-вечірка вдома: кілька порад - фото 4 | 4Party

Як додатковий декор можуть використовуватися бутафорські черепи, іграшкові щури, павуки та мармеладні черв'яки. Пригощати гостей можна такими стравами:

  • м'ясна та сирна нарізка, яка подається всередині пластмасового людського скелета. Якщо немає скелета, можна використовувати стару ляльку, для цього частина її живота вирізається ножем та заповнюється стравою, що подається;
  • павукові яйця. Це половинки відварених курячих яєць, на яких із чорних маслин робиться фігурка павука;
  • примарна піца. Піца готується за будь-яким рецептом. Головна особливість у ній – це прикраса. З сирних слайсів потрібно вирізати привидів або сформувати їх із натертого сиру. Очі та рот примар робляться з чорного перцю;
  • запечені частини тіл. З тіста можна зробити печиво, яке за формою нагадує пальці, вуха, очі та інші органи людини;
  • внутрішні органи. На грилі смажите мисливські ковбаски чи сардельки, не розриваючи їх між собою, викладаєте на столі одягом силует людини, в районі живота на папір для запікання викладаєте ковбаски у формі кишківника людини.

Якщо ви хочете налякати своїх гостей, то можете замовити у професійного кондитера торт у формі відрубаної голови або закривавленої руки. Головне подати ідею, а справжній майстер сам вигадає форму її реалізації.

Активні заходи на вечірці в стилі хорор

Навіть на вечірці у стилі фільмів жахів має бути розважальна програма, яка підтримуватиме загальну тематику вечора. Ось кілька варіантів ігор на вибір:

  • Що в чорній скриньці? У кількох чорних ящиках зробіть дірку зверху. Всередину покладіть щось неприємне навпомацки та запропонуйте гостям вгадати, що це. Вмістом ящиків можуть стати бутафорські жуки, іграшкові мишки, змії, шкірка від банана, перука, зварені спагетті, мука з водою, орбізи, або якісь вироби з магазину приколів.
  • Історії на ніч. Кожен пам'ятає страшилки про труну на коліщатках або про чорний-пречорний будинок. Сядьте в коло і по черзі розповідайте страшні історії в темряві, а раптом дізнаєтесь про якісь нові страшилки. Заздалегідь запишіть на телефон або диктофон несамовитий крик та увімкніть його в найнапруженіший момент оповідання.
  • Вікторина для кіноманів Можна підготувати список відомих фраз із фільмів жахів або роздрукувати стоп-кадри з різних жахастиків, а гості повинні відгадати назви фільму, про який йдеться.

Обов'язково створіть фотозону. Гостям точно захочеться мати своє фото в оригінальному костюмі на тлі похмурого декору.


Хорор-вечірка вдома: кілька порад - фото 5 | 4Party

Музика для хорор-вечірки

Музичний супровід є чи не найголовнішим елементом всього хорор-паті. Саме зловісна музика вдихне життя у всі створені вами декорації. Основним фоном може бути будь-яка похмура музика та саундтреки з фільмів жахів. Їх можна розбавити композиціями в стилі треш-метал, готик-метал або дет-метал. Найвищим пілотажем в організації хорор-вечірки стане запрошення місцевої рок-групи. Також, ви можете повісити в одному з приміщень екран та показувати на ньому уривки з найстрашніших фільмів жахів або поставити свій улюблений.

Головне – не перестаратися з кривавими сценами, а для дуже вразливих гостей приготуйте корвалол.

Товари зі статті
Основний розділ: Хелловін
Хіти продажу