В якому стилі відзначити День народження: 10 ідей для дорослих

04.07.2024

Подорослішавши, люди не перестають любити свята, а, навпаки, у веселих гуляннях їм вдається хоч на кілька годин скинути з плечей тягар повсякденних турбот. Вони, як і діти, обожнюють яскраві заходи, веселі забави та смачні частування. Але ідеї для Дня народження дорослого можуть трохи відрізнятися від дитячих за змістом, тематикою, форматом розваг та вибором святкових страв та напоїв. Якщо ви не знаєте, у якому стилі зробити День народження для дорослого іменинника, ось вам кілька чудових різнопланових ідей. Серед них ви точно знайдете оптимальний варіант для себе.

Піжама-паті

Піжамна вечірка – чудова ідея для святкування Дня народження у домашніх умовах. Головними елементами декору на такому святі будуть затишні пледи, подушки та ковдри. І чим більше, тим краще. Освітлювати приміщення можуть нічні лампи та будь-який інший прилад, що випромінює приглушене світло.


В якому стилі відзначити День народження: 10 ідей для дорослих - фото 1 | 4Party

Дрес-код тут суворий – піжами, кігурумі, нічні сорочки та м'які домашні костюми. У теплу пору року дівчата можуть надіти на себе тонкі пеньюари, а взимку можна одягнути свою улюблену, затишну піжаму-кігурумі та м'які капці. Найкращим частуванням на вечірці в піжамах буде какао із зефірками або молоко з домашнім печивом. У якості розваги можна влаштувати бої подушками або організувати через проектор перегляд вашого улюбленого вечірнього фільму.

Спа

СПА – це тематика Дня народження для дорослих, які хочуть розслабитися після складних насичених буднів та зануритися в атмосферу відпочинку та релаксу. Це може бути свято тільки для іменинника та його другої половинки або великої компанії. Все залежить від фінансових можливостей організатора та місткості СПА-центру. У будь-якому великому місті можна знайти центри, що пропонують процедури для догляду та релаксу:

  • масаж різних видів;
  • хамам;
  • фіто-бочки;
  • флоатінг;
  • пілінг;
  • басейн;
  • сауна і т.д.

Якщо вирушати до СПА-салону великою компанією, то можна розраховувати на хороші знижки на надання групових послуг. Непоганим варіантом буде пошук невеликого готелю на вихідні, який також надає послуги СПА.


В якому стилі відзначити День народження: 10 ідей для дорослих - фото 2 | 4Party

Після СПА-процедур можна замовити розслаблюючу чайну церемонію. Під час неї ви зможете не тільки отримати естетичне задоволення та скуштувати нові сорти чаю, а й дізнаєтесь про дивовижні східні традиції вживання цього дивовижного напою.

Пивна вечірка

Тематичні вечірки для дорослих на День Народження часто дублюють дитячі свята, але однією з тематик, яку можна назвати виключно дорослою є саме пивна вечірка. Найбільшими любителями та поціновувачами пінного у світі, безперечно, вважаються німці. Немає людини, яка б не знала про їхній знаменитий Октоберфест, де щороку збираються пивомани скуштувати нових сортів пива та спробувати всілякі закуски до нього. Влаштуйте такий самий Октоберфест, але тільки у себе вдома.


В якому стилі відзначити День народження: 10 ідей для дорослих - фото 3 | 4Party

Декоруйте будинок у сільському стилі. Для цього використовуйте снопи пшениці, якесь нехитре дерев'яне та глиняне приладдя. По максимуму постарайтеся наблизити приміщення до баварської культури. Одягатися на таку вечірку можна як баварський бюргер - це додасть колориту заходу. Основним напоєм на святі буде, звичайно ж, пиво та напої на його основі. Можна запастись декількома сортами пінного та влаштувати дегустацію, а також конкурс зі швидкісного випивання. Якщо планується святковий стіл, то можна приготувати їжу, яку прийнято подавати до пива в різних країнах. Це можуть бути традиційні баварські ковбаски, чеське вепрево коліно з капустою чи литовські копчені свинячі вуха.

Піратська

Це дуже багата тематика, адже День народження можна влаштувати не лише у морському стилі, а й за мотивами книги «Острів скарбів» чи фільму «Пірати Карибського моря». Декор для такої вечірки можна придбати у спеціалізованому магазині або змайструвати самостійно. З простирадла можна спорудити імпровізовані вітрила, усюди розвісити канати на кшталт швартів. Не обійтися без піратського прапора та штурвала. Замість столів для гостей підійдуть старі бочки.


В якому стилі відзначити День народження: 10 ідей для дорослих - фото 4 | 4Party

Дрес-код для чоловічої половини гостей – бандани, трикутники, тільники та шкіряні жилети, пов'язки на око та сюртуки. Головною розвагою вечора може стати квест із пошуком скарбів. Його потрібно підготувати наперед, як і сувеніри для учасників квесту. Також можна влаштувати майстер-клас з приготування коктейлів на основі піратського рому або зав'язування морських вузлів.

Мексиканська

Мексиканці славляться своєю любов'ю до яскравих кольорів, колоритної музики та гострої їжі.

Якщо ви емоційна та пристрасна натура, вибирайте мексиканський стиль на День народження. Створити відповідну атмосферу в домі допоможуть різнокольорові килими, дерев'яні меблі, плакати із зображенням кактусів, пустелі та мексиканських краєвидів.

Пригощати гостей потрібно обов'язково текілою та гострими мексиканськими стравами:

  • буріто;
  • тако;
  • начос;
  • овочева сальса;
  • гуакамоле та ін.

Головною умовою дрес-коду для мексиканської вечірки є різноманітність яскравих кольорів. Жінки можуть приходити в строкатих спідницях та білих блузах з вишивкою. У волосся можна вплести великі квіти або одягнути вінок.


В якому стилі відзначити День народження: 10 ідей для дорослих - фото 5 | 4Party

Головним елементом чоловічого образу може стати сомбреро та різнокольорове пончо. Для вечірки необхідно обов'язково підібрати відповідний музичний супровід із запальних мексиканських хітів.

Кіновечірка

Це найбагатша тематика, яку можна вибрати, якщо ви зовсім не знаєте, у якому стилі можна відзначити День народження. Є кілька варіантів оформлення такого свята:

  • Церемонія вручення премії "Оскар". На свято потрібно приходити як кінозірки у вечірніх сукнях та смокінгах. Обов'язково повинні бути папараці, червона килимова доріжка, багато прожекторів та постери відомих кінострічок. Гостям подавати шампанське та холодні закуски, а кульмінацією вечора буде нагородження гостей статуеткою «Оскар» у різних номінаціях – «Найкращий друг іменинника», «Найсмішніший випадок з іменинником» тощо.
  • Вечірка супергероїв. Всі гості вбираються в костюми улюблених персонажів фільмів та мультфільмів. Свято буде яскравим та різноманітним. Пригощати гостей можна класичним американським фаст-фудом, адже саме в США було знято більшість відомих кіно-блокбастерів. Розвагою можуть стати різні вікторини на кіношну тематику з питаннями про здібності супергероїв, про знамениті фрази та кадри з фільмів. А на завершення свята необхідно обов'язково провести конкурс на найкращий супергеройський костюм.
  • Вечір кінопереглядів. Кінотеатр можна влаштувати у себе вдома. Для святкового перегляду потрібно мати проектор, екран або велику білу стіну. Пригощати гостей можна попкорном із різними смаками та газованими напоями з льодом. У вигляді розваги можна влаштувати майстер-клас акторської майстерності.

Біла вечеринка

Вже сама назва каже за себе. На святі все має бути білого кольору. У білосніжних запрошеннях має бути зазначено місце та дата проведення заходу та суворий дрес-код – тільки в білому. Декорувати приміщення допоможуть білі тканинні полотна, білі надувні кульки та гірлянди. Столи застилаються білими скатертинами та сервіруються білим посудом. З напоїв гостям можна подавати шампанське, біле вино та виноградний сік. Білий колір асоціюється з легкістю та гламуром, тому не варто перевантажувати святковий стіл традиційними домашніми стравами, на білій вечірці частування краще подавати в режимі фуршету.


В якому стилі відзначити День народження: 10 ідей для дорослих - фото 6 | 4Party

Таке свято можна влаштувати будь-якої пори року. Взимку у приміщенні, коли і декор, і гості у білому кольорі, це буде казково. Влітку таку вечірку можна влаштувати на природі. Святкові столи можна поставити під білими наметами. На фоні зеленої трави та дерев білий колір виглядатиме розкішно.

Онлайн-свято

Якщо іменинник знаходиться далеко від своїх друзів, рідних та близьких, але йому дуже хочеться розділити з ними радість свого Дня народження, можна влаштувати віртуальне свято. Для цього гості запрошуються до певного місця, де є стійкий інтернет-зв'язок. Сам винуватець урочистостей приєднується до запрошених віртуально через відеодзвінок. Організацію свята у такому разі можна довірити спеціальній івент-компанії або одному з найактивніших та найвідповідальніших родичів. Їжу можна замовити з доставкою, також варто попіклуватися про святковий торт. І нехай іменинник знаходиться далеко з різних причин, його близькі зможуть відчути його тепло та турботу навіть на великій відстані.

Веселі старти

Чудовий варіант святкування Дня народження на природі! Рухливі ігри та активні розваги подарують безліч позитивних емоцій усім гостям. Важливо наперед підготувати весь необхідний інвентар для проведення естафет та поділити гостей на команди. Вибирати потрібно такі змагання, щоб у них могли брати участь усі запрошені незалежно від стану здоров'я. Найкращими для Дня народження стануть такі забави:

  • переміщення об'єкта з пункту "А" до пункту "Б". Переносити потрібно по черзі якийсь тендітний предмет, наприклад сире яйце в ложці, яка тримається на витягнутій руці. Також можна переносити наповнену до країв склянку з водою на долоні. Можна просто бігти до столика з напоями, випивати заздалегідь підготовлену чарку з вибраним алкоголем чи соком та передавати естафету наступному учаснику;
  • ігри «Крокодил» або «їстівне-неїстівне». Це динамічні розваги, в яких можуть брати участь усі гості незалежно від віку та самопочуття;
  • конкурс "Водоноси". Кожна команда отримує склянку для того, щоб перенести воду з резервуара на початку естафети в ємність, яка розташована через певну відстань. Перемагає та команда, у якої резервуар з водою спорожніє раніше.

Є ще безліч різноманітних конкурсів та естафет з кеглями, м'ячами, повітряними кульками, обручами та іншим спортивним інвентарем.


В якому стилі відзначити День народження: 10 ідей для дорослих - фото 7 | 4Party

Проводити «Веселі старти» найкраще на природі, але цей варіант святкування Дня народження чудово підходить для будь-яких локацій, від стадіонів, аквапарків та басейнів до кафе, холів та банкетних залів.

Детективний квест

Цікавий День народження для дорослого можна провести у квест-румі. Наразі створено безліч квест-кімнат на різні тематики. Це можуть бути пригоди Індіани Джонса, постапокаліптичний сюжет та всякі страшилки про будинок жахів та психіатричні лікарні. Для святкування Дня народження краще вибрати квест із захоплюючим, але не страшним сюжетом. Детектив-квест – найкращий варіант! Під час квесту гостям потрібно виконувати безліч завдань, щоб зрештою вибратися з кімнати та знайти викраденого іменинника, його подарунок чи будь-який інший приз за задумом організатора свята. Такий квест можна провести і в домашніх умовах, якщо наперед придбати готовий квест-бокс. У будь-якому випадку це для всіх гостей стане цікавою пригодою.

Хіти продажу