В якому стилі можна зробити День народження дитини?

14.05.2024

Для дитини її День народження – це найголовніший день у році, коли йому належать не тільки всі подарунки, а й уся увага оточуючих. Щоб цей день став особливим не лише для іменинника, а й для гостей, щороку можна організовувати різні дитячі вечірки, тематика яких залежить від віку учасників заходу, від особистих переваг винуватця урочистостей та від фінансових можливостей його батьків.


В якому стилі можна зробити День народження дитини? - фото 1 | 4Party

Є універсальні теми дитячих свят, які за правильної організації підійдуть для дітей будь-якого віку. Пропонуємо вам кілька найоригінальніших ідей.

Танцювальна вечірка

Якщо у вас рухлива дитина, яка любить танцювати, то ця тема свята саме для неї. Все місце проведення Дня народження має бути оформлене як танцпол зі світломузикою, стробоскопами та машинкою для виробництва диму. Гості можуть приходити в будь-якому зручному для них одязі.


В якому стилі можна зробити День народження дитини? - фото 2 | 4Party

Головне, щоб вони не забували, що їм потрібно буде чимало танцювати, тому взуття варто обирати з особливою увагою. Розвагою може стати конкурс на найкращий танець, або майстер-клас танго, ча-ча-ча чи іншого танцю від відомого балетмейстера чи вчителя танців.

Інтелектуальне змагання

Якщо дитина любить читати, розгадувати кросворди та головоломки, то класичні ідеї дитячих свят про кіношних героїв чи піратів не для неї. Для іменинника-інтелектуала можна влаштувати світську раут-гру за принципом ігор «Що? Де? Коли?», «Брейн ринг», або ж їх більш сучасний популярний аналог - гру «Квіз». Організаторам необхідно придумати цікаві питання для вікторини, обов'язково зробити питання із секретом у чорній скриньці. На такий захід потрібно приходити у гарних вечірніх сукнях та костюмах. Святковий стіл можна зробити у вигляді фуршету із закусками та шоколадним фонтаном.

Космічна вечірка

Для такої вечірки вам знадобиться проектор. За його допомогою можна транслювати на стіни карту зіркового неба під містичну музику з інших галактик. Наряджатися на таке свято можна космонавтами чи космічними прибульцями. Обов'язково потрібно зробити яскраву фотозону з фоном у вигляді відкритого космосу та великими надувними кулями у формі зірок та планет. Завершити вечір можна розбиванням піньяти у формі ракети.

Полювання за скарбами

Скарби ховали не лише пірати. Є безліч історій про загублені міста минулого, про легендарне Ельдорадо, про затонулих у Бермудському трикутнику кораблі з незліченними скарбами і про загублені в пісках давні піраміди з царськими багатствами.


В якому стилі можна зробити День народження дитини? - фото 3 | 4Party

Можна взяти на озброєння будь-яку із цих легенд. Приміщення, де святкуватиметься День народження, оформляється у стилі епохи загублених скарбів. Обов’язково підготуйте квест з різними цікавими завданнями, питаннями на кмітливість та командну співпрацю. За пошуки герої винагороджуються піньятою у вигляді скрині з різними солодощами та сувенірами.

Музичне свято

Спочатку потрібно визначитися зі стилем музики, якому буде присвячена тематика вечора. Від цього вже залежатиме музична добірка, тематичні костюми, аксесуари та декор. Легко реалізувати музичну вечірку у стилі 80-х чи 90-х років. Також весело проходять хіп-хоп та диско вечірки. Для дітей молодшого віку можна влаштувати свято з їхніми улюбленими дитячими піснями.

Історична тематика

Як і в музичній вечірці, у святі на історичну тематику необхідно визначитись із часовим відрізком. Перерахуємо найцікавіші ідеї дитячих свят на історичну тематику:

  • Київська Русь. Гості можуть перетворюватися на богатиря Кирила Кожум'яку, на давніх витязів та слов'янських красунь з довгими косами;
  • середньовіччя. Лицарі в обладунках і пані в гарних сукнях завжди викликають захоплення у дітлахів. На святі можна влаштовувати лицарські турніри на пластикових мечах та змагання зі стрільби з іграшкової стрілецької зброї;
  • Козацька держава. Щоб стати козаком, на Хортиці треба було пройти багато випробувань. Випробування можна зробити і гостям на Дні народження.

Можна також обрати період Стародавнього Єгипту, Греції, Риму та інших Великих імперій.

Пікнік посеред зими

Це тематика для святкування Дня народження у зимовий час. Влітку на природу можна виїхати будь-якої миті, а в холодну пору року багато хто починає нудьгувати за веселими пікніками. Кімнату можна прикрасити у стилі сільського саду, додати живих квітів у горщиках, повісити гамак та гойдалку, розстелити на підлозі покривало для пікніка. Закуски на такому святі будуть відповідними: сендвічі, овочі, фрукти та запечене, хоч і не на мангалі, а в духовці, але м'ясо.

За мотивами мультфільмів, казок та комп'ютерних ігор

Всі діти мають улюблений мультфільм, казку або комп'ютерну гру. Залежно від віку можуть бути різні вподобання. Дітям дошкільного віку подобається Щенячий патруль, Губка Боб, Людина-павук, Черепашки-нінзя, Панда Кунг-фу, Май Літтл Понні та інші. Школярі в захваті від Трансформерів та всіляких супергероїв. Також їм подобаються герої комп'ютерних ігор Майнкрафт, Клеш Рояль, Роблокс і т.д. Дівчаткам подобаються мультфільми та кіно про Барбі, Венздей, Монстер Хай та Крижане серце.


В якому стилі можна зробити День народження дитини? - фото 4 | 4Party

Якщо батьки знають улюблений мультфільм чи гру дитини лише за назвою, то перед тим, як планувати свято, із сюжетом доведеться познайомитися ближче. Це допоможе підібрати відповідні декорації та продумати сценарій Дня народження.

Кулінарна вечірка

На такій вечірці частування готує не іменинник, а їх приносять гості. Кожен має принести свою улюблену чи коронну страви. На завершення вечора іменинник нагородить пам'ятним подарунком того, хто зробить найсмачніше частування на його думку. Особливого дрес-коду таке свято не вимагає, головне взяти з собою страву та гарний настрій.

Тропічна вечірка

У тропіках багато зелені, різнокольорових птахів та екзотичних фруктів. Ці мотиви можна використовувати для декорування святкового приміщення. Використовуйте якнайбільше великих кімнатних рослин. На стіл подавайте фруктову нарізку, коктейлі в кокосовому горіху та порося на рожні, - саме так його готують тубільці у тропіках. Дрес-код – будь-які літні вбрання. Дівчатка одягають свої найкращі строкаті сарафани, в'єтнамки та солом'яні капелюхи, а хлопчики можуть приходити у шортах, бриджах та легких тенісках із квітковим принтом.

Піратський квест

Пригоди юних піратів починаються з отримання листа-запрошення від капітана Флінта чи Джека Спарроу, який у свій День народження кличе їх у дорогу на пошуки піратського скарбу. Дрес-код свята – піратські костюми, трикутні піратські капелюхи, пов'язки на очі та інші атрибути справжнього «морського вовка».


В якому стилі можна зробити День народження дитини? - фото 5 | 4Party

Місце святкування декорується у стилі піратського корабля або безлюдного острова, де заховані незліченні багатства. Заздалегідь складається карта, де відмічені місця з підказками. Дітям потрібно виконувати різноманітні завдання на силу, логіку та спритність, щоб отримувати такі підказки. На фініші квесту їх може чекати піньята у вигляді піратської скрині, наповненої солодощами та невеликими сувенірами.

Ковбойська вечірка

Щоб створити на дитячому Дні народження атмосферу Дикого заходу, потрібно запастись ковбойськими капелюхами, іграшковими револьверами, чоботами зі шпорами, ласо та кіньми. Зараз популярною розвагою став хобі хорсинг, тому придбати іграшкову голову коня на палиці не важко. А однією з розваг на вечірці може стати майстер-клас з виготовлення хобі хорса своїми руками.

На ковбойську вечірку гості приходять у костюмах ковбоїв та індіанців. У якості розваг можна влаштувати різні естафети і змагання, де вони змагатимуться в командах один з одним. Також можна вигадати цілий квест, метою якого буде пошук бандита, який пограбував диліжанс або федеральний банк.

Гангстерська вечірка

Ідеї ​​свят для дітей часто перегукуються із дорослими тематиками. Ідея гангстерської вечірки – одна з них. Ця тема дуже подобається підліткам, адже їх зачаровують розповіді про перестрілки, пограбування, мішки з грошима та розгульне життя гангстерів у Чикаго в 30-ті роки. Дрес-код для хлопчиків на таких вечірках – строгий костюм трійка, капелюх та лакові туфлі. Доповнить образ бутафорська сигара та іграшковий автомат. Дівчатка приходять у ошатних сукнях, з пуховим декором чи боа і пов'язкою на голові. У такій компанії можна пограти в «Монополію» чи «Мафію».

Вечірка динозаврів – археологічні розкопки

Тематичні вечірки для дітей молодшого віку мають бути цікавими та яскравими, але без складного сюжету. Дінопаті – це чудова ідея для іменинників та гостей дошкільного віку. Вбратися на таку вечірку можна динозавриками, членами сімейки Флінстоун або Крудс. Так як динозаври були травоїдними та м'ясоїдними, подавати на стіл можна як сендвічі з шинкою та ковбасою, так і фруктово-овочеву нарізку.

Як розвагу дітям можна запропонувати провести археологічні розкопки. Є два варіанти їх організації:

  • Купити готові набори юного археолога, в які вже входить гіпсовий брикет із пластиковими частинами динозавра всередині, а також всі необхідні інструменти для розкопок. Набори бувають різного розміру та складу. Кількість куплених наборів має відповідати числу запрошених гостей.
  • Самостійно підготувати місце проведення розкопок. Для цього необхідно взяти надувний басейн або ящик, засипати його піском і покласти у пісок різноманітні сувеніри. Гостям для пошуку археологічних артефактів потрібно надати різноманітні лопатки, граблі та пензлики.

В якому стилі можна зробити День народження дитини? - фото 6 | 4Party

Розкопки можна проводити на швидкість, а найшвидшому археологу слід підготувати пам'ятний сувенір.

Вечірка у стилі джунглі чи сафарі

Раніше сафарі – це було полювання на тварин у Східній Африці, але зараз це здебільшого мирні екскурсії, в ході яких можна познайомитись із дикою фауною “чорного континенту”. На вечірці в стилі сафарі важливо відтворити атмосферу савани, декорувати приміщення пальмовим листям, травами, африканськими масками та різними атрибутами, які потрібні в далекій подорожі. Це можуть бути компаси, рюкзаки, дорожні сумки, намети, каремати та біноклі.

Головна мета сафарі – побачити та сфотографувати якнайбільше диких тварин. Гостям на Дні народження також можна запропонувати таку гру. Для цього перед святом необхідно по всьому будинку заховати м'які іграшки у вигляді тварин. Для пошуку можна створити карту, де ванна буде озером з бегемотами, а спальня батьків – це житло левового прайду. Частування для дітей також можна зробити у формі жирафів, слонів, левів та інших африканських мешканців. Для сервірування святкового столу у спеціалізованих магазинах завжди можна придбати посуд та серветки у стилі джунглі чи сафарі.

Основний розділ: День Народження
Хіти продажу