Виписка з пологового будинку: цікаві ідеї для зустрічі коханої та дитини

18.04.2024

Народження малюка – це справжнє свято для всієї родини. Але не менш важливою подією є виписка дитини та молодої мами з пологового будинку. Точну дату народження малюка вгадати складно, а ось день виписки новоспечений батько зможе дізнатися заздалегідь, і у нього буде 2-3 дні на те, щоб організувати яскраву та незабутню зустріч для своєї коханої та дитини.


Виписка з пологового будинку: цікаві ідеї для зустрічі коханої та дитини - фото 1 | 4Party

У цій статті ви якраз і зможете дізнатися, що на виписку з пологового будинку можна організувати та які оригінальні ідеї можна втілити в життя.

Де організувати урочисту зустріч мами з пологового будинку?

Вибір ідеї для виписки з пологового будинку буде залежати від того, де ви хочете організувати урочисту зустріч. Є 2 можливі варіанти:

  • Біля пологового будинку.
  • У квартирі чи будинку, де мешкатиме мама з новонародженим.

Якщо бажаєте, щоб процес виписки виглядав урочисто, обов'язково заздалегідь зателефонуйте родичам та друзям, яких би точно хотіла побачити мама, виходячи з пологового будинку. Важливо не переборщити з гостями, щоб не втомити маму у малюка. Також гостям можна заздалегідь розіслати запрошення оригінальної форми у вигляді дитячого боді, пінеток або коляски.

Найпростіший та недорогий варіант зустрічі – зробити великий плакат з написом «Дякую за сина/дочку!». Але насправді це вже дуже банальне привітання. Якщо потрібна урочиста виписка з пологового будинку ідеї для зустрічі мають бути неординарними, наприклад:

  • посипте дорогу від входу до пологового будинку до машини пелюстками троянд;
  • розстеліть від дверей пологового будинку до машини червону килимову доріжку;
  • зробіть величезну арку з повітряних куль над дверима пологового будинку. Якщо виписується дочка, виберіть рожеві, персикові та коралові кулі, а для хлопчика підійдуть кульки синіх та зелених відтінків.

Обов'язково запросіть на виписку фотографа. Він допоможе зафіксувати кожен момент цієї події. Гостям також роздайте надувні кулі та святкові атрибути. Якщо народилася дівчинка, можна роздати всім корони, якщо хлопчик – метелики. Також можна прикрасити кулями та стрічками машину, на якій мама з дитиною їхатиме додому. На ній можна закріпити стрічку з написом "Їду за донькою" або "Поспішаю за сином". Додатковою прикрасою стануть яскраві наклейки, банти з органзи та квіти.

Урочистою може бути зустріч не лише біля пологового будинку, а й у домашніх умовах. Для цього потрібно заздалегідь прикрашати як вхід у квартиру чи будинок, так і кімнати дитини. Якщо друзі та родичі також приїдуть додому, обов'язково слід продумати частування для них. Не потрібно накривати величезний стіл, невеликого фуршету цілком достатньо. Також можна зробити спеціальний альбом, до якого всі гості напишуть свої побажання або біля входу до дитячої можна поставити мольберт із кольоровими олівцями та маркерами. На полотні кожен гість зможе написати привітання та побажання малюку яскравими квітами або зробити невеликий святковий малюнок. Це полотно з привітаннями можна зберігати довгі роки як нагадування про щасливий день виписки з пологового будинку.

Ідеї ​​для декору приміщення

Якщо вам потрібна незабутня зустріч з пологового будинку прикраса кімнати дитини потрібно продумати заздалегідь. Для цього можна використовувати багато різних атрибутів. Коротко розповімо про найбільш доступні та популярні.

Повітряні кулі

Це найпростіший та найшвидший варіант прикраси дитячої кімнати. Кульки можна надути самостійно повітрям, але набагато ефектніше виглядають кулі, наповнені гелієм.

У продажу є безліч видів куль, які відрізняються матеріалом, формою та розміром. На виписку можна підібрати такі варіанти:

  • з блискітками, конфетті та іншими наповнювачами всередині;
  • фігурні. Це можуть бути герої мультфільму, серця, зірочки, обличчя дитини;
  • з написами різного змісту;
  • у формі літер, у тому числі можна скласти ім'я дитини тощо.

Виписка з пологового будинку: цікаві ідеї для зустрічі коханої та дитини - фото 2 | 4Party

Кулі можуть бути одиночними, зв’язаними у букет або закріпленими на спеціальних стійках. Такий декор сподобається всім гостям, мамі та малюку.

Декоруючи кімнату кулями, важливо не перестаратися з їх кількістю. Кулі не повинні валятися на підлозі та перегороджувати шлях мамі з дитиною. Вони повинні розміщуватись там, де не створюватимуть перешкоди. Також не варто вибирати надто яскраві кульки, щоб вони не відволікали увагу малюка. Найкраще зупинити вибір на прикрасах пастельних тонів.

Кульки можна поєднати в композиції та розставити їх по кутах кімнати. Зв'язку з 3-5 кульок можна прив'язати до кутів ліжечка, а під стелю запустити одиночні кульки з гелієм. Цікаво буде виглядати ланцюжок із куль із гелієм, натягнутий аркою над дитячою колискою. А на підлозі можна розкидати кулі із повітрям.

Фотозона

Виписка з пологового будинку – це подія, яка буває в житті малюка лише раз. Щоб відобразити цей момент, можна створити спеціальну фотозону. Для її оформлення можна використовувати різні атрибути:

  • надувні кулі та арки з них;
  • красиві надувні фігури;
  • саморобні гірлянди зі знімками УЗД новонародженої дитини;
  • дитячі іграшки та одяг для новонароджених;
  • квіти;
  • тематичні стенди.

Також можна підготувати різноманітні атрибути для фотосесії. Це можуть бути пустушки, соски, чепчики. Вибір аксесуарів та декору для фотозони залежить тільки від фантазії тата, який і буде займатися її створенням. Повірте, кожен гість захоче мати оригінальне фото з новонародженим. Для цього створюється фотозона.

Святкове частування

Фуршет може бути одним з елементів декору, якщо використовувати правильні предмети для сервірування столу. Якщо виписується дівчинка, скатертина, серветки, стаканчики та тарілки можна вибрати в рожевих або фіолетових тонах, а для хлопчика підійдуть м'ятні та блакитні відтінки. Частування має бути максимально простим. Це може бути овочева чи м'ясна нарізка, бутерброди та фрукти. Якщо ви вже вирішили робити урочистий стіл, обов'язково включіть у нього святковий торт. Він стане справжньою прикрасою столу. Якщо мати дотримується спеціальної дієти після пологів, обов'язково продумайте частування і для неї.

Генератор мильних бульбашок

З пристроєм, що генерує мильні бульбашки, виписка з пологового будинку точно стане неординарною. Генератор можна взяти із собою безпосередньо до лікарні або використати вдома.


Виписка з пологового будинку: цікаві ідеї для зустрічі коханої та дитини - фото 3 | 4Party

Мильні бульбашки сподобаються всім без винятку гостям та мамі з дитиною. Вони завжди асоціюються з дитинством, з безтурботністю та подарують оточуючим масу позитивних емоцій. Генератор мильних бульбашок краще використовувати як додаток до решти декору. За його допомогою створюється святкова та весела атмосфера.

Декорування двору та вулиці

Прикрасити можна не лише кімнату новонародженого, а й дорогу до неї. Якщо дозволяє погода, вулицю, двір та під'їзд можна прикрасити яскравим паперовим декором:

  • гірлянди;
  • прапорці;
  • ліхтарики.

Також для вуличного декору підійдуть гірлянди, що світяться. Особливо святково вони виглядатимуть увечері. Сходи в під'їзді можна посипати пелюстками троянд. Для зустрічі гостей запросіть аніматора у ростовій ляльці. Це може бути кролик, котик або ведмежа. Актуальним вуличним декором за будь-якої погоди будуть кульки та арки з них.


Виписка з пологового будинку: цікаві ідеї для зустрічі коханої та дитини - фото 4 | 4Party

Оскільки виписка з пологового будинку – це важлива подія для всієї родини, щасливий батько може попросити всіх бажаючих допомогти йому з організацією свята. Приготуванням святкового столу можуть зайнятися бабусі. Дідусь довірте надування кульок і розвішування гірлянд. Щасливий батько може зайнятися декоруванням дитячої кімнати.