4party Магазин 4party — Все для праздника. Товароы для праздника и тематических вечеринок. Быстрая доставка, гарантия качества.
проспект 40-летия Октября (Голосеевский) 126, корпус 1 (044) 384-33-84 Украина Киев
(093) 662-77-94

(067) 350-55-33

(050) 135-51-29

(044) 384-33-84

254638 клієнтів купили товари

Крамниці

Графік

Телефони
Все для свята »Все про свята »День незалежності України: цікаві факти

День незалежності України: цікаві факти

(Голосів: 14, Рейтинг: 4.71)
08.07.2021

Україна століттями боролася за свою незалежність. У різні періоди її завойовували турки, монголи, татари, на її території довгі роки панувала Річ Посполита, Австро-Угорщина та Російська Імперія. Навіть у сучасній історії нашій державі доводиться за допомогою армії захищати свою територіальну цілісність та боротися за незалежність. Саме з цієї причини одним із найважливіших свят у році для свідомих українців є День Незалежності України.




24 серпня 2021 року ми відзначатимемо тридцяту річницю існування нашої єдиної та нероздільної держави. Свято відзначається на державному рівні. На вулицях усіх міст вивішуються національні прапори, а громадяни одягають традиційні українські вишиванки і прикрашають свої будинки жовто-блакитними кульками.

Як з'явилася незалежна Україна

Зараз для нас вже звичною датою святкування Дня Незалежності України є 24 серпня, але вперше це свято відзначалося 16 липня 1991 р. Саме на цю дату припадала річниця прийняття Декларації про державний суверенітет нашої країни. Пізніше 24 серпня цього ж року Верховна Рада УРСР проголосила незалежність України, а остаточно ця дата закріпилася за святом на всенародному референдумі, що пройшов у грудні 1991 р. Це був історичний та переломний момент в історії України, на який довго чекали покоління наших співвітчизників.

Головні традиції у День Незалежності України

Головна традиція, з якою асоціюється у нас це визначне свято, це проведення військового параду. Його мета - показати українцям та усьому світові, що наша армія сильна, прогресивна, модернізована та потужна. Вулицями столиці під час параду проходять колони, що складаються з військової техніки, військовослужбовців усіх родів військ, ветеранів та волонтерів. Цього дня вся столиця одягається в кольори національного прапора, в традиційний, або просто святковий одяг, а увага громадян прикута до екранів телевізорів та смартфонів в очікуванні промови президента, виступів видатних діячів політики та культури, військового параду та трансляцій святкових заходів.




Після офіційної частини та масових заходів, присвячених святкуванню річниці Дня Незалежності, у всіх містах починається неформальна частина свята. У Києві на центральних площах організовуються концерти та виступи естрадних виконавців. В інших містах також проходять фестивалі, світлові шоу та ярмарки. Крім парадів стало популярним організовувати цікаві патріотичні флешмоби, тематичні виставки та масово випускати у небо святкові повітряні кульки.

10 цікавих фактів про День Незалежності України

У багатьох наших співвітчизників знання про це свято обмежуються тим, що його відзначають 24 серпня і цей день вважається державним вихідним, а тим часом є безліч дуже цікавих фактів щодо цієї знаменної події. Перерахуємо лише найпізнавальніші на наш погляд факти про День Незалежності України:

  • 16 липня 1990 р. було прийнято Декларацію про державний суверенітет нашої країни та постанову «Про День проголошення незалежності України». Вперше у нашій державі відсвяткували День Незалежності рівно через рік після ухвалення цих важливих документів.
  • Акт проголошення незалежності був прийнятий під час позачергового засідання парламенту через кілька тижнів після святкування першої річниці, а підтвердженням цього рішення стало волевиявлення народу України на Всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 р. Після референдуму Верховною Радою було вирішено перенести свято з 16 липня на 24 серпня.
  • Перші кроки до проголошення незалежності, як не дивно, запропонували комуністи. Саме їхній лідер Олександр Мороз став ініціатором запровадження власної грошової одиниці та реформації армії. Він стверджував, що за наявності реальних ознак державності відпаде будь-яка потреба звертатися до закордонних інвесторів.
  • На референдум 1991 року виносилося одне питання: «Чи підтверджуєте Ви Акт проголошення незалежності України». Документ підтримали громадяни України в усіх 27 областях. Найнижчий відсоток підтримки цього акту показало м. Севастополь та Кримська автономія, в решті регіонів «за» віддали свої голоси понад 80% громадян.



  • Акт проголошення незалежності ухвалили на третій день після придушення невдалого путчу, організаторами якого були консервативні сили СРСР, які бажали повернути Радянський Союз і не допустити демократичних реформ.
  • Вирішальна сесія парламенту розпочалася о 10:00. На її початку всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять загиблих під час мітингу в Москві росіян, які виступили проти путчу.
  • Під час сесії В'ячеслав Чорновіл запропонував розгорнути під куполом парламенту величезний жовто-блакитний прапор.
  • Позачергове засідання Ради завершилося гімном Українських Січових стрільців у виконанні опозиції, члени якої співали його біля трибуни. Підспівували всі присутні у залі.
  • Перший військовий парад на честь цього свята, яке тепер стало традицією, пройшов на головній вулиці столиці 1994 р.
  • Леонід Кравчук став першим президентом незалежної України.

Офіційно незалежна держава Україна існує вже понад 30 років, але насправді наш народ боровся за свою свободу багато століть і тільки поколінням, що живуть нині, пощастило дочекатися того моменту, коли наша країна здобуде незалежність. Щоб цього не забувати, ми й відзначаємо щороку 24 серпня День Незалежності України.



Товари зі статті
  • У наявності 7 шт.
Кількість
10000 грн.
  • У наявності 3 шт.
Кількість
14000 грн.
Кількість
6000 грн.
Модель може змінюватись (залежно від поставки)!
Кількість
68000 грн.
Кількість
38000 грн.
  • У наявності 6 шт.
Кількість
3000 грн.
  • У наявності 51 шт.
Кількість
2000 грн.
Категорія: День незалежності України 24 серпня
Популярные статьи в блоге
1 2 3
Хіти продажів
введіть ваш
email