4party Магазин 4party — Все для праздника. Товароы для праздника и тематических вечеринок. Быстрая доставка, гарантия качества.
проспект 40-летия Октября (Голосеевский) 126, корпус 1 (044) 384-33-84 Украина Киев
(093) 662-77-94

(067) 350-55-33

(050) 135-51-29

(044) 384-33-84

254638 клієнтів купили товари

Крамниці

Графік

Телефони
Все для свята »Все про свята »Яке вбрання обрати для вечірки на день святого Патріка

Яке вбрання обрати для вечірки на день святого Патріка

(Голосів: 18, Рейтинг: 4.56)
01.03.2021

17 березня ірландці відзначають День Святого Патріка. Його вшановують за те, що він християнізував Ірландію і подарував острову писемність. Але це лише офіційна версія. Є ще безліч дивовижних легенд, пов'язаних з ім'ям цього святого. У них розповідається про неймовірні дива, які він творив. В цих легендах він воскресав померлих, перетворював людей на тварин, знайшов вхід у потойбічний світ, заморожував отруєний напій, перетворював м'ясо на рибу і навіть вигнав з Ірландії всіх змій. У Святого Патріка було повне яскравих подій життя, в якому він встиг побувати і рабом, і пастухом, і дияконом, і святим. Тож, нема нічого дивного, що настільки відомий та популярний святий став справжнім національним символом Ірландій.




В Ірландії, Північній Ірландії та в деяких провінціях Канади свято на честь Святого Патрика відзначається на державному рівні. Під час святкування влаштовують багатолюдні ходи, всі учасники яких надягають карнавальні костюми або аксесуари. Цього дня грає гучна ірландська музика, у пабах річкою ллється ірландський віскі та зелене імбирне пиво. Гуляння закінчуються танцями, співом та феєрверками.

Традиції свята на честь святого Патріка

Цікаво, що сам Святий Патрік носив синій одяг, але на 17 березня ірландці традиційно вбираються в зелений одяг, прикрашений зображенням трилисника. Листок конюшини міцно закріпився в ролі символу цього свята, оскільки існує повір'я, згідно з яким Патрік під час своїх проповідей перед кельтськими народами пояснював триєдність Бога Отця, Сина та Святого Духа на прикладі трилисника. Він казав, що як з одного стебла може бути 3 листки, так і єдиний Бог може мати 3 іпостасі.




З 1903 року День Святого Патрика в Ірландії вважається вихідним, але давши ірландцям можливість відпочити, місцева влада відібрала у них можливість відпочивати весело, а саме, заборонила цього дня роботу пабів. Ірландці, які терпіли такі «знущання» цілих 70 років, тепер швидко наганяють втрачений час. Зараз усі паби Ірландії ще напередодні прикрашають декораціями, гірляндами, стрічками, кульками на День Святого Патрика, а пиво в них ллється рікою. Саме цю традицію, - влаштовувати галасливі пивні вечірки на День Святого Патрика, перейняли від ірландців у багатьох країнах Європи. Україна не стала винятком, адже у нас теж люблять відпочити і повеселитися в теплій компанії, за кухлем пінного. Щоб вечірка з нагоди Дня Святого Патрика пройшла незабутньо, важливо ретельно підібрати вбрання.

Ідеї для вбрання на день святого Патріка

В Ірландії до святкування Дня Святого Патрика готуються цілий рік, ретельно продумують костюм, підбирають під нього аксесуари, роблять його максимально оригінальним, але при цьому стежать, щоб у ньому були присутні основні символи. Той же, хто не хоче повністю одягатися в карнавальний костюм, підбирає собі невеликий тематичний аксесуар на кшталт обідків із трилистником, зелених окулярів, оригінальної краватки або шапки лепрекона. Якщо ви всеж вирішили влаштувати костюмовану вечірку, ось вам кілька ідей, як на неї вбратися і чим при цьому розважити гостей.

Одним з головних персонажів - символів свята традиційно став лепрікон. Зазвичай їх зображують у вигляді маленьких кремезних чоловічків у зелених костюмах і з великою бородою рудого або чорного кольору. На головах вони носять казанки, крислаті капелюхи, ковпаки з тканини. Обов'язковий атрибут кожного лепрекона - горщик із золотом, який він завжди носить із собою, або ж ховає у тільки йому відомій схованці. Купити костюми казкових персонажів лепреконів можна в магазині 4party.

Трилисник

Трилисник вважався священною рослиною у кельтських жерців друїдів, отже не дивно, що саме його вибрав Святий Патрик, щоб донести до язичників своє вчення та пояснити їм догмати християнства. Звісно, щоб "зійти за свого" на параді на честь Дня Святого Патрика, не потрібно вбиратися в костюм трилистника. Достатньо одягнути зелений светр із зображенням великого білого листа конюшини, приколоти на одяг відповідну брошку, або по-іншому обіграти цей символ у своєму вбранні. Напередодні свята сорочок, світшотів, худі і звичайних футболок з зображенням трилисника в інтернеті продається безліч і на будь-який смак.

Ірландці люблять не тільки вбиратися в одяг з трилистником, але і малювати його на обличчі. Можна нанести його зображення на щоках, руках та будь-яких інших відкритих частинах тіла. Крім цього можна купити або власноруч виготовити аксесуари у вигляді трилисника. Це можуть бути брошки, шпильки або обідки. Сам трилисник можна вирізати з картону, щільного паперу або повсті.

Зелений колір

Є кілька версій, чому символом Дня Святого Патріка є саме зелений колір:

  • це колір весни;
  • це колір ірландського прапора;
  • це колір листка конюшини;
  • це колір самої Ірландії, адже її більшу частину займають зелені луки, та й сам острів часто називають "Смарагдовим".

Не варто нехтувати правилом одягатися на День Святого Патрика в зелене, оскільки відносно нещодавно з'явилася досить неприємна традиція. Усіх, хто забув вбратися в національний колір, на вулицях можуть дуже боляче щипати діти ;)




Вбрання може бути абсолютно будь-яким, головне, щоб у ньому був присутній смарагдовий колір. Це може бути не тільки одяг, але й взуття, кислотно-зелена перука, салатові окуляри або боа на шиї кольору соковитої весняної трави. Фанати Дня Святого Патріка можуть пофарбувати у зелений колір волосся, або розмалювати фарбами обличчя. Цікаво, що ірландці розмальовуються не лише у зелений, а й у смужки білого та помаранчевого кольорів. Це кольори національного прапора Ірландії.

Персонажі фольклору

Якщо ви запланували відвідати маскарад, то ідеальним костюмом для нього стане вбрання лепрекона. Це споконвічно ірландський казковий герой, про якого ходили перекази ще задовго до появи Патріка на острові, тож можна сказати, що лепрекон – корінний житель Ірландії. Його завжди зображували у вигляді дорослого чоловічка зростом з трирічну дитину. Він ходив у зеленому камзолі або жилеті, великому циліндрі та коричневих черевиках. І обов'язково не забудьте придбати вогненно-руду накладну бороду!

Зараз купити костюм для маскараду можна на будь-який вік, смак та гаманець. Він може бути реалістичним, кумедним, казковим чи зовсім оригінальним. Можна оголосити всім учасникам вечірки, що проводитиметься конкурс на найкращий костюм лепрекона. Головне зробити це заздалегідь, щоб гості встигли якнайретельніше продумати вбрання.

Волинки та кілти

Якщо ви хоч раз бачили парад до Дня Святого Патрика, то просто не могли не помітити людей, що йдуть у кілтах з волинками та вувузелами в руках. Чим більше шуму цього дня, тим веселіше буде свято. Якщо ви не ризикнете поки одягти кілт, можете подумати про костюм тірольця, - маленькі зелені шортики виглядатимуть не менш ефектно, ніж картата спідниця. А щоб ваш вихід у такому вбранні був ще ефектнішим, не полінуйтеся взяти кілька уроків гри на волинці! Будьте певні, що з таким номером ви станете справжнім королем чи королевою вечірки.





Товари зі статті
Кількість
16000 грн.
Кількість
55000 грн.
  • У наявності 3 шт.
Кількість
4000 грн.
Категорія: День Святого Патрика
Популярные статьи в блоге
1 2 3
Хіти продажів
введіть ваш
email