Як зробити подарунок своїми руками: ідеї для оригінальних та недорогих подарунків на будь-яке свято

13.07.2023

У сучасному динамічному світі, що стрімко розвивається, люди стали менше часу приділяти вибору подарунків один для одного. Найчастіше купується щось практичне, що замовляє сам винуватець урочистостей, або без зайвих роздумів дарується конверт із грошима. У таких дарах мало емоцій, і вони навряд чи запам'ятаються надовго, а гроші взагалі витратиться на побутові потреби і не залишать про себе абсолютно ніяких спогадів.


Як зробити подарунок своїми руками: ідеї для оригінальних та недорогих подарунків на будь-яке свято - фото 1 | 4Party

Якщо ви хочете проявити свою любов і турботу, зробіть цікаві подарунки своїми руками. Це буде нестандартно та неймовірно мило. Пропонуємо вашій увазі кілька креативних ідей для подарунків своїми руками, які допоможуть не лише здивувати та порадувати обдаровуваного, а й суттєво заощадять бюджет дарувальника.

Оригінальні ідеї для подарунків своїми руками

Подарунок повинен виражати емоції та ставлення дарувальника до того, хто обдаровується. Він необов'язково має бути дорогим, важливо щоб він дарувався від щирого серця і максимально відповідав приводу заходу та інтересам винуватця урочистості. Розкажемо вам більш докладно, як зробити своїми руками подарунок, який гарантує його одержувачу масу позитиву та запам'ятається на довгі роки.

Декоративна подушка

Маленька м'яка подушка – це не тільки оригінальний елемент декору, але і корисний аксесуар. Її можна підкладати в крісло, щоб було зручно сидіти, на ній можна зручно розташуватися на підлозі, якщо немає килима, або просто подрімати після обіду, якщо з'явилася така можливість і бажання.


Як зробити подарунок своїми руками: ідеї для оригінальних та недорогих подарунків на будь-яке свято - фото 2 | 4Party

Звичайна квадратна подушка – це нудно та банально, але її можна зробити оригінальної форми, наприклад, у вигляді пончика. Це буде цікава ідея для подарунка дитині чи близькому другові. Щоб її зробити, приготуйте такі предмети:

  • тканина. Підійде будь-який м'який матеріал, але краще використовувати фетр або фліс. Потрібні відрізи бежевого та рожевого кольору. Також потрібно безліч різнокольорових обрізків фетру, з яких виготовлятиметься «присипка» для пончика;
  • нитки. Вони підбираються в тон із тканиною, тобто потрібен моток рожевого та моток бежевого кольору;
  • наповнювач. Найкраще підійде ватин;
  • швейна машинка;
  • ножиці;
  • шпильки;
  • олівець або крейда для нанесення розмітки.

Бежевий фетр складаємо вдвічі і вирізаємо на ньому коло, розмір якого буде відповідати розміру подушки. У центрі великого кола малюємо невелике коло і вирізаємо його. З рожевого фетру вирізаємо коло меншого діаметра і робимо краї хвилястими. Це буде своєрідна бахрома для пончика. Різнокольоровий фетр нарізаємо на маленькі смужки та фіксуємо їх шпильками на рожевій заготовці. Спочатку пристрачуємо кольорові смужки до рожевого фетру, а потім рожевий фетр нашиваємо на бежеву основу. Бежеві кільця прикладаємо один до одного лицьовою стороною та зшиваємо їх по малому діаметру повністю. За великим залишаємо отвір, через який вивертаємо виріб і наповнюємо його ватином. Після наповнення акуратно зшиваємо краї.

Оригінальні ідеї для подарунка можна обирати звідусіль, особливо із того, чим захоплюється винуватець урочистості. Якщо він любить вазони, можна зробити подушку у формі кактуса, вегану можна подарувати подушку-фрукт чи овоч, кошатнику – м'якого котика.

Солодощі

Якщо ви шукаєте недорогі подарунки на Новий рік своїми руками або не знаєте, що подарувати на 8 Березня, День Матері або будь-яке інше свято, вас завжди виручить горщик із солодощами. Зробити його просто. Купуєте солодощі, які любить ваш обранець або просто вибираєте в магазині багато різноманітних батончиків, вафель, цукерок, які мають індивідуальне пакування. Також вам знадобиться декоративний горщик, флористична піна або шматок пінопласту, штучна трава та довгі дерев'яні шпажки.

Потім солодощі фіксуєте на шпажці. У горщик укладаєте пінопласт, зверху його прикриваєте штучною травою і рівномірно по всій поверхні пінопласту встромлюєте солодощі на шпажках. Подарунок готовий!

Смачний букет

Вибираючи цікаві ідеї для подарунка, як для близьких родичів, так і для просто знайомих, можна розглянути варіант виготовлення їстівних букетів. Вони бувають із фруктів, солодощів або готових закусок. Композицію зі снеків можна зробити заздалегідь, а ось фруктові та овочеві букети мають бути свіжими, тому виготовляються безпосередньо перед заходом.


Як зробити подарунок своїми руками: ідеї для оригінальних та недорогих подарунків на будь-яке свято - фото 3 | 4Party

Для букету, крім основних інгредієнтів, потрібні довгі дерев'яні шпажки, гофробумага та інші елементи декору, які допоможуть у створенні букету. Кожен інгредієнт (фрукт, смаколик, цукерка чи снек) фіксується на шпажці. Всі шпажки з'єднуються в букет, за бажанням до нього можна додати квіти, стрічки, декоративні елементи. Букет обертається гофробумагою або креповим папером та зв'язується яскравою стрічкою.

Для виготовлення подарунків для друзів своїми руками можна використовувати не тільки корисні овочі та фрукти, а й закуски до пива, тарань, горіхи, фісташки та банки улюбленого пінного. Такі букети виходять важчими, тому їх елементи повинні бути зафіксовані скотчем на заготівлі, що попередньо зроблено з гофрокартону.

Нічна лампа

Цікаві подарунки своїми руками можуть бути одночасно простими, недорогими та романтичними. Для виготовлення оригінального нічника вам знадобиться:

  • баночка об'ємом 0,5 л;
  • малярський скотч;
  • будь-яка аерозольна фарба;
  • гірлянда, що світиться на батарейках;
  • декоративні стрічки різної товщини.

На баночку наклеюємо скотч, малюємо на ньому серце, канцелярським ножем проводимо по намальованому серцю. Краї скотчу знімаємо, залишаючи на банці приклеєне серце. Аерозольною фарбою повністю зафарбовуємо банку. Після її висихання акуратно прибираємо скотч. Усередину банки поміщаємо гірлянду, зверху баночку прикрашаємо стрічками чи будь-якими іншими елементами декору.

Таким чином можна декорувати склянки або зробити свічники з них для ароматичних свічок. Малярним скотчем можна робити абсолютно будь-які форми, а фарбу можна вибирати будь-якого кольору та фактури. У цій справі важлива лише фантазія!

На що потрібно звернути увагу, оибираючи ідею для подарунка

Вибираючи цікаві ідеї для подарунка, враховуйте кілька факторів:

  • Ступінь близькості до людини, що обдаровується. Якщо ви хочете обдарувати малознайому людину чи колегу по роботі, то достатньо зробити невеликий символічний сувенір типу листівки чи магнітика на холодильник. Якщо ви робите подарунки своїми руками для друзів і близьких родичів, можна витратити більше часу і сил на виготовлення значнішого презенту.
  • Стать та вік одержувача. Якщо ви плануєте зробити, наприклад, їстівний букет, то для жінки він може складатися з улюблених солодощів та пляшечки улюбленого вина, а чоловікові його можна зробити із закусок до пива. Дитина ж буде божевільна від букета із шоколадних батончиків та яєць із сюрпризом.
  • Привід. Коли приводом є масштабна нетривіальна подія на кшталт весілля або Дня Народження, маленької листівки буде недостатньо, потрібно підшукати більш креативну і витратну за грошима, ідею. А от недорогі подарунки на Новий рік своїми руками зробити цілком можна.
  • Хобі. Цей критерій вибору подарунка можна враховувати, якщо ви близько знайомі з людиною або хоча б щось чули про її інтереси та уподобання. Тим, хто любить чаювання, можна подарувати чайну чашку, декоровану своїми руками. Любителям розгадувати таємниці та головоломки сподобається оригінальний квест бокс.

Як зробити подарунок своїми руками: ідеї для оригінальних та недорогих подарунків на будь-яке свято - фото 4 | 4Party

Свято має залишити після свого завершення позитивні та бажано незабутні враження. Найкраще допоможуть це зробити оригінальні презенти. Сподіваємося, що завдяки цій статті, ви тепер знаєте, як зробити своїми руками подарунок, який потішить, здивує ваших близьких, друзів або просто знайомих і запам'ятається їм на все життя.