4party Магазин 4party — Все для праздника. Товароы для праздника и тематических вечеринок. Быстрая доставка, гарантия качества.
проспект 40-летия Октября (Голосеевский) 126, корпус 1 (044) 384-33-84 Украина Киев
(093) 662-77-94

(067) 350-55-33

(050) 135-51-29

(044) 384-33-84

254638 клієнтів купили товари

Крамниці

Графік

Телефони
Все для свята »Все про свята »ТОП 11 страшенно оригінальних страв на Хелловін

ТОП 11 страшенно оригінальних страв на Хелловін

(Голосів: 1, Рейтинг: 5)
13.10.2023

Хелловін – це свято мороку та жаху, тому і меню в цей день має бути теж особливо жахаючим. Навіть якщо ви не плануєте гучного святкування, то можете приготувати оригінальний стіл для своїх близьких.




Пропонуємо вам ознайомитися з 11 страшенно оригінальними стравами, які ви можете швидко приготувати на святковий стіл.

Справжні хробаки

Якщо до вас на свято завітають скелети, зомбі та інша нежить, що виповзає на Хелловін з-під землі, приготуйте їм тарілочку свіженьких дощових хробаків.




Для цього вам знадобиться зовсім небагато інгредієнтів:

  • желе у пакетах. Колір залежить від вашої фантазії, проте для більшої реалістичності візьміть рожеве чи фіолетове;
  • питна вода;
  • широкі соломинки для коктейлю;
  • шоколадне печиво.

Закип’ятіть воду, трохи остудіть, розведіть гарячою водою желе. Води має бути в 1,5 раза менше, ніж вказано на обгортці. Кожну соломинку розрізаєте надвоє. Всі соломинки поставте вертикально і щільно у склянку так, щоб між ними не залишилося вільного простору. Розлийте желе по соломинках. Коли желе повністю охолоне, переставте склянку в холодильник на ніч. На наступний день аби дістати хробаків, соломинки декілька секунд тримайте під гарячою водою, а потім видавлюйте назовні. Розкладіть хробаків на вощеному папері та ще на 2 години покладіть в холодильник. Для ефектної подачі страви розкришіть мілко шоколадне печиво на тарілці, аби воно було схоже на купку землі, а зверху розкладіть желейних хробаків.

Око троля

Це цікава закуска, яку ви можете подати на фуршетний святковий стіл. Виглядають ці «очі» досить зловісно, проте на смак вони просто неймовірні.

Для приготування вам знадобиться:

  • великий зелений болгарський перець;
  • 1 відварене яйце;
  • 80 г сиру фелата;
  • часник;
  • пару гілочок кропу;
  • 1,5 ч. лож. майонезу;
  • 1-2 маслини.

Перець помийте, зріжте зверху плодоніжку, та видаліть зсередини насіння. Приготуйте начинку. Для цього змішайте фелату, мілко нарізаний кріп, пропущений через прес часник та майонез. Начинку посоліть та поперчіть до смаку. Перчину змастіть в середині заправкою так, аби в центрі лишилося місце. В середину вставте варене яйце, за потреби з боків та згори ще втрамбуйте начинку. Перець на пів години поставте в морозилку. Замерзлий перець наріжте кружечками товщиною 1 см. Маслини наріжте тонкими смужками й розкладіть по 1 смужці на центральну частину кожного кружальця перцю, як ніби це зіниці в очах тролів.

Цвинтар

В цій страві головне подача, а от складники можуть бути будь-які на ваш смак. Цвинтар з бутербродів, що виставлені у вигляді надгробків поміж салатної зелені – це основний задум. А от начинка бутербродів може бути будь-якою.




Візьміть велику пласку тарілку, на ній розкладіть мікрозелень чи нарваний на шматки салат. З чорного хлібу виріжте парну кількість прямокутників у вигляді надгробків. Хлібці змастіть вершковим сиром, покладіть між 2 шматками кружальце ковбаси та тонко нарізаний огірок. Сендвічі встановіть на тарілці з зеленню вертикально, як стоять надгробки на старому цвинтарі. З обгортки майонезу зріжте кутик, на кожному бутерброді зробіть напис «RIP».


Солодкий цвинтар - цікава страва на Ґеловін

Також можна приготувати солодкий торт-кладовище, для чого знадобиться основа (нею може стати шоколадний пиріг), подовгувате печиво, шоколадна глазур та інші смаколики на ваш смак.

Закуска для зомбі

Всім відомо, що зомбі полюють за людськими мізками. Запропонуйте їм святковий варіант, під час приготування якого не постраждає ні одна людина. Вам потрібно буде зробити за інструкцією на упаковці локшину швидкого приготування. В іншій мисці ретельно розтовчіть 2 банки шпротів до однорідної маси.




В шпротну масу додайте локшину та злегка перемішайте. На круглій пласкій тарілці викладіть страву у вигляді мозку. Подавайте зі скибочками хліба, на який «мозок» можна намащувати маленькою ложечкою.

Безе-привид

Готується страва як звичайне безе. Три яєчних білки з 1 склянкою цукру та дрібкою лимонної кислоти збиваються до густої піни. З готової маси на пергаментному папері за допомогою кондитерського шприца робимо привидів. Також це можуть бути білі кістки чи черепи. Форма безе залежить від вашої фантазії та майстерності.




На декілька хвилин безе ставите в духовку, аби воно трохи засмажилося, але не переборщіть, аби воно не втратило свій білосніжний колір. Очі привидам можете зробити з маленьких шоколадних цукерок чи з розтопленого шоколаду.

Відьмині пальці

Це класика хелловінської кухні! Крючкуваті пальці на тарілці виглядають досить моторошно, проте вони смачні та розлітаються з неймовірною швидкістю. Для тіста вам знадобиться:

  • вершкове масло – 250 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно – 2,5 склянки;
  • ванільний цукор – 1 ч.л.;
  • дрібка солі.

Масло змішується з цукром, яйцем та сіллю. Додається борошно, та замішується тісто. Готове тісто ставиться в холодильник. Через пів години тісто ріжеться на однакові шматочки, з кожного з них робиться довга ковбаска, формуються вузлуваті суглоби, на кожному з яких ножем робляться борозни.




На місце нігтя ставиться цілий мигдаль. Запікаються «пальці» в духовці при 180° не більш як 20 хвилин. Перед тим як ставити «відьмині пальці» на стіл, розтопіть пів плитки шоколаду та зробіть за допомогою зубочистки чи кондитерського шприца контур навколо нігтя.

Кишки

Робиться ця страва досить просто, якщо ви маєте можливість придбати вже начинені ковбаски для гриля. Деко для запікання обирайте ретельно, оскільки в ньому страва буде подаватися до столу. Дно змастіть олією. Ковбаски вкладайте в деко так, як у підручнику з анатомії виглядає травна система людини, змійкою.




Стики та проміжки між кільцями ковбаси змастіть кетчупом. Запікайте «кишки» 20-30 хвилин при 200°. Перед подаванням на стіл прикрасьте страву аджикою, кетчупом чи іншим червоним соусом.

Зловісні очі

Виглядає страва огидно, але насправді це тюфтельки з курячого фаршу в томатному соусі. Для приготування тюфтельок вам знадобиться 1 кг фаршу, його перчите, солите, додаєте спеції до смаку та формуєте кульки діаметром 5 см. В сковорідку з високим дном наливаєте томатний соус чи кетчуп, розведений водою. Доводите соус до кипіння і занурюєте в нього поступово тюфтельки. Вони мають тушкуватися в киплячому соусі не менш як пів години. Перед подаванням в кожну кульку потрібно запхати круглу половинку маслини. Це буде зіниця ока.

Є ще одна варіація зловісних очей. Вам знадобиться 5-10 відварених курячих яєць. Кількість залежить від масштабів святкування. Яйця розрізаєте навпіл. В середину кладете половинку оливки, а від «зіниці» до країв робите тонкі прожилки з кетчупу за допомогою зубочистки. Якщо ви маєте багато часу, то яйце можливо спочатку нафарширувати вашою улюбленою начинкою, а вже потім сформувати страхітливе око.

Закуска «Труна з секретом»

Класичні конвертики з грибами ви можете зробити у вигляди труни. Для приготування цієї страви вам знадобиться:

  • готове тісто (листове, пісочне);
  • печериці – 300 г;
  • цибуля – 1 шт.;
  • жовток – 1 шт. для змащування;
  • олія для смаження.

Гриби та цибулю помийте, подрібніть та обсмажте на олії до готовності грибів. Зайвий жир злийте, аби начинка була сухувата. Деко застеліть фольгою. Тісто розморозьте, виріжте парну кількість основ для конвертиків у формі труни. На одну частину основ покладіть по чайній ложці начинки, зверху накрийте «труну» другою частиною, краї злегка зліпіть. Зверху на конвертиках зробіть з тіста хрестики, змастіть «труни» жовтком. Запікайте в духовці 15 хв. при 180°.

М'ясна голова

Ця страва стане справжнім хітом на вашому Хеловінському застіллі. Для її приготування, крім продуктів і вправності, знадобиться купити основу - пластиковий череп у натуральну величину. Добре, що зараз це не проблема, адже подібні вироби продаються в спеціалізованих магазинах, таких як 4party.ua




Крім черепа, приготуйте нарізку з ковбаси та шинки, трохи оливок, маринованої цибулі та часнику, а також листовий салат. Можна також прикрасити страву нарізаними помідорами та іншими овочами.

Оберніть череп харчовою плівкою і розкладайте на ньому шинку, з'єднуючи шари між собою за допомогою зубочисток. Трохи довше, але ефектніше буде "наклеїти" шинку на череп, використовуючи приготоване заздалегідь наливне. Для виготовлення очей використовуйте мариновану цибулю та оливки, а зуби можна виготовити з часнику.

Святковий пунш

Без святкових напоїв на Хелловін не обійтися. Цей пунш може бути як алкогольний для дорослих, так і безалкогольний для дітей. Головне в цій страві форма подавання. Для приготування пуншу вам потрібна велика глибока скляна миска та яблука. З яблук зніміть шкірку, гострим ножем на кожному з них виріжте веселі пички.




Окремо в каструлю налийте пляшку червоного вина, додайте корицю, коричневий цукор та мускатний горіх до смаку. Нагрійте пунш, але не доводьте його до кипіння. Готовий напій остудіть та процідіть. В скляну миску покладіть яблучні «голови» та залийте їх пуншем. Дайте йому настоятися 1 годину. Для безалкогольного пуншу замість вина візьміть сік з червоних яблук.



Категорія: Хелловін
Популярные статьи в блоге
1 2 3
Хіти продажів
введіть ваш
email